HANİ ENGELLİYORLARDI?

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yatıp kalkıp dua etsin.. Hatay’da, AK Parti’nin Milletvekili Abdulkadir Özel gibi çalışkan, kararlı ve partili partisiz herkesin işine koşan bir isimle çalışıyor.
Lütfü Savaş, her ne kadar ekranlara çıkıp, beklentilerini şova dönüştürse bile, Milletvekili Özel’in mütevazılığı karşısında hep mahcup olan kendisi oluyor.
Bunları neden mi yazıyorum?
Lütfü Savaş hani geçenlerde yine HRT’ye çıkıp, HADO meselesi hakkında Milletvekillerine gerekli izinlerin alınması yönünde ‘destek’ çağrısında bulunmuştu ya..
Milletvekili Abdulkadir Özel de, bu paylaşımdan sonra 26.07.2021 tarihinde Hatay Büyükşehir Belediyesine resmî yazıyla müracaat edip, ilgili bakanlıklarda bekleyen evraklarını talep etti.
Aynı gün Milletvekili Özel, kendisine verilen cevap ile Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin 08.07.2021 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Altyapı Genel Müdürlüğü ile Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü’ne izin için müracaat ettiğini öğrendi, iyi mi?
Milletvekili Özel bunu sorun etmedi, aksine ilgili bakanlıkla ve genel müdürlükler nezdinde girişimlerde bulundu. Bugün de hayırlı sonucu aldık!
Milletvekili Özel’in hakikaten gayreti çok büyük!
Milletvekili Abdulkadir Özel’in girişimleri sonucunda Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne bu eksikliklerin yolcu güvenliği açısından tamamlatılması taahhüdüyle gerekli izinlerin verilmesi temin edildi.
Lütfü Savaş’ın sığınacak başka bir bahanesi kalmadı.
Milletvekili Özel, HBB’nin 26 Temmuz 2021’de haberdar olduğu Bakanlık izin başvurularını, Hataylılar adına takip ederek, 17 Ağustos 2021 tarihi itibariyle olumlu sonuçlandırmış oldu.
Yani, 22 günde işi bitirdi.
Arsuz Madenli Yat Limanı’ndaki yerini nasıl tahsis ettiyse, bugün de aynı gayret ve kararlılıkla işi sonuçlandırdı.
Milletvekili Özel’in farkı bu!
Lütfü Başkan artık bir teşekkür eder, herhalde..
Hatay için atılacak her hayırlı adımın, yapılacak her güzel işin yanında duruyor ve takipçisi oluyor, Milletvekili Özel!
Peki HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın sorumluluklar, verdiği sözler, kamuoyuna vadettiği taahhütler ne aşamaya geldi?
Büyükşehir Belediyesi’nin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na yazdığı yazıda HADO diye sefere çıkacağı sözde geminin veya otobüsün de 40 metre uzunluğunda ve 9,5 m. eninde bir katamaran olduğunu itiraf etmiş olmuyor mu?
Bu ebatta bir deniz aracıyla kaç yolcu Beyrut’a ve Kıbrıs’a, nasıl seyahat edecek?
Trol tipi balıkçı teknelerinin bile boyu 50 metre olduğuna göre, 40 metrelik katamaran tarzı küçük deniz otobüsü ne demek?
Gelen yolcular araçlarını nereye park edecek?
Aracı olmayanlar nasıl gelecek?
Antakya’dan gelen bir yolcu üç araç mı değiştirecek?
Gelen yolcu, yolda indikten sonra HADO istasyonuna kadar yağmurda güneşte bavuluyla nasıl yürüyecek?
Ayrıca iznin alınması demek, tüm eksikliklerin giderildiği anlamına gelmiyor?
Bir sürü eksiklikler var!
Mesela rıhtım üzerinde bulunan 5 tonluk babalar yetersiz, 10 tonluk babalarla değiştirilmeleri gerekiyor!
Mesela hiç gerekmediği ve zaruri olmadığı halde, Milletvekili Abdulkadir Özel’in gayretleriyle HADO için mendirek boyu uzatılıyor. Toplamda 5,5 milyon TL’ye mal olacak bu iş de ihaleye çıkarıldı, yakında çalışmalara başlanıyor.
Şimdi hal böyle iken..
Milletvekili Abdulkadir Özel, kendisine üstelik -ekrandan- yöneltilen ‘destek’ çağrılarına kayıtsız kalmaz iken..
HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın verdiği sözler ne olacak?
Bu hayati öneme sahip kısmı da ‘haklı’ olarak Milletvekili Özel’den dinleyelim;
“1- Orman tahsis izinlerini aldığım ve hemşerilerimiz tarafından acilen talep edilen Serinyol-Madenli yolunun yapılması.
2- Yakın zamanda tamamlanacak olan Arsuz Devlet Hastanesinin yolunun yapılması.
3- İçmesuyu probleminin başlıca sebeplerinden biri olan (DSİ tarafından tüm eksikleri tamamlanmış ve 185 milyon TL’ye mal olmuş) İskenderun Arıtma Tesisinin devreye alınması.
4- İskenderun TOKİ Konutları’nda Yüklenici firmanın açtığı kuyulardan verilen su aboneliklerinin derhal yapılması ve inşaatına başlanacak konutlar için de Düğünyurdu mevkine planlanan içmesuyu terfi istasyonunun bir an önce başlaması.
5- Daha önce satışı Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla iki kez iptal edilen Antakya Fuar Alanı’nın satışından derhal vazgeçilerek, anılan taşınmazın, (Belediye Başkanının kamuoyuna duyurduğu sözünü tutarak) Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Vakıf Han takas işleminde kullanılması.
6- Geçtiğimiz iki ay boyunca dolaştığımız mahalle ve yaylalarımızda en çok şikayet edilen hususlar olan ve Hatay Büyükşehir Belediyesinin görevi olan yol, içme suyu ve altyapı eksikliklerinin tamamlanması.”
Bu sorulardan kaçış yok, Lütfü Savaş!
Sığınacak başka da bahane yok!

Yılmaz AKPINAR – 17 Ağustos 2021 Salı