ACI KAYBIMIZ!

İskenderun Gazeteciler Cemiyetimizin Genel Sekreteri, basın camiamızın duayen isimlerinden, değerli meslektaşımız Hilmi Diken(61), uzun süredir verdiği yaşam mücadelesini maalesef kaybetti. Gazeteci Diken’in ölüm haberi meslektaşlarını ve sevenlerini yasa boğdu.

Çevresinde sevilen ve sayılan, pozitif enerjisiyle insanların gönlünde taht kuran Gazeteci Hilmi Zekeriya Diken’in vefatı kentte büyük üzüntü yarattı.

Mehtap Diken ile evli, Burcu ve Uğur Diken’in babası Merhum Hilmi Zekeriya Diken’in cenazesi, (10 Ağustos 2021) yarın Õğle Namazını müteakip Kaptanpaşa Camiinde kılınacak cenaze namazından sonra Çankaya mezarlığında defnedilecektir.

Hatay Eğitim Enstitüsünden 1981 yılında mezun olan Hilmi Diken, daha önceleri Körfez Gazetesinde de çalışan ancak faal gazetecilik hayatına İskenderun’da Gün Gazetesi bünyesinde 1983 yılında başladı. Yaygın basında da uzun yıllar çalışan ve Milliyet Hatay Bölge sorumlusu olarak birçok önemli habere imza atan Hilmi Diken, mesleğinde örnek kişiliğiyle ilgi gördü.

İskenderun Gazeteciler Cemiyet Başkanlığı görevinde de bulunan Hilmi Diken, Genel Sekreterlik görevini yürütüyordu.
İskenderun Gazeteciler Cemiyeti adına Başkan Rızkullah Terbiyeli yayımladığı mesajında şunları kaydetti: “Sevgili arkadaşlar, maalesef büyük bir üzüntüyle söylüyorum… Değerli arkadaşımız, Cemiyetimizin Genel Sekreteri Hilmi Diken, uzun süredir verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. Üzüntüm gerçekten çok büyük! Hilmi Diken kardeşimize Allah’tan rahmet, Ailesine, sevenlerine ve tüm basın camiasına başsağlığı diliyorum.”

Meslektaşımız Hilmi Diken’e Allah’tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve basın camiasına baş sağlığı diliyoruz.