GELECEĞİMİZİ KARARTMAK İSTEYEN HAİNLERİ, HÜSRANA UĞRATMAYA DEVAM EDECEĞİZ

15 Temmuz hain darbe kalkışmasının 5. yıldönümünde, Aziz Milletimizin kahramanlık destanının anlatıldığı “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” tüm yurtta olduğu gibi Payas’ta da coşku ve heyecanla kutlandı.

Payas Belediyesi önünde; İlçe protokolü, kurum amirleri ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşen program, İstiklal Marşı, saygı duruşu ve Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Payas Kaymakamı Dr. Polat Kara ve Belediye Başkanı Bekir Altan’ın katıldığı programda Türk bayrakları elden hiç düşmedi.

Belediye Başkanı Bekir Altan konuşmasında, “Bugün, devlet ve millet hayatında gördüğümüz en alçak , en sinsi, en kalleş saldırılardan biri olan 15 temmuz darbe girişiminin yıl dönümü bu önemli günde bir yandan milletin kazandığı muhteşem zaferin sevincinin diğer yandan darbe girişim esnasında kaybedilenlerin hüznünü birlikte yaşıyoruz.

Allah’ın yardımı ve millettin cesareti ile başarısızlığa uğratılan darbe girişimi sırasında, hainlerin kurşunları ve bombaları ile şehit düşen 251 vatandaşımıza Allahtan rahmet yakınlarına ve Türk milletine baş sağlığı diliyorum. Kahramanca verdikleri mücadelede gazilik unvanı ile şereflenen kahraman Gazilerimize de Rabbimden sağlık ve afiyet temenni ediyorum. O gece sokaklara, meydanlara akın akın koşan milletimizin her bir ferdine şükranlarımızı sunuyorum.

15 Temmuz’u anlamak için Çanakkale’den Kût’ül-Amâreye, İstiklal harbimizden Kıbrıs’a kadar tüm zaferlerimize, terörle mücadelemize kadar yaşadığımız nice badireleri gözlerimizin önünden geçirmemiz gerekir.
15 Temmuz gecesi hürriyet aşığı bu millete zincir vurmayı tekrar denediler ve hamt olsun başaramadılar. Ezanımızı susturmak, bayrağımızı indirmek, milli iradeyi ayaklar altına almak, geleceğimizi karartmak isteyen hainleri, şanlı bir direnişle hüsrana uğrattık.
Dünyada şehadete cesaretle yürüyen, Şaair ifadesi ile “Ölümü de öldüren Rabb’e Secdeler Olsun” diyerek hainlerin karşısına dikilen başka bir millet yoktur” açıklamasında bulundu.
Haber: Yılmaz AKPINAR