İSKENDERUN’DA ‘TURİZM’ AÇILIMI

TÜRSAB Hatay BTK Genel Sekreteri İbrahim Yavuz, Turizm Acentelerinin temsilcileri ve bölge tur rehberleri, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’ya nezaket ziyaretinde bulundu. Başkan Tosyalı, “Güzel olan İskenderun’umuzu daha güzel bir hale getirmek için istişarelerimizi sürdüreceğiz” dedi.

‘BU BİRLİKTELİK ÇOK KIYMETLİ’
İskenderun turizmi, acente ve yeni yatırım faaliyetleri, kentin tanıtımı gibi konuların ele alındığı ziyaret çok verimli geçti. Profesyonel Turist Rehberleri’ne nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkür eden Başkan Fatih Tosyalı, “İskenderun turizm açısından gün geçtikçe daha da değerli bir noktaya geliyor. Öte yandan turizm sektörünü derinden etkileyen bir pandemi sürecinden geçiyoruz. Bu anlamda sektör temsilcileri ile bir arada olmanın çok kıymetli olduğuna inanıyorum. İskenderun turizmi için tüm dinamikler ile birlikte çalışmayı ve fikir alışverişinde bulunmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

TURİZMİ CANLANDIRACAK PROJELER
Turizm Bakanlığına bağlı “Profesyonel Turist Rehberleri”, Bilge Gülben Gülgeç, Uygar Mutlu, Aycan Kuzu, Zübeyr Yılmaz, Ömer Marangozoğlu, Fuat Gül, Halife Kilisli, Burçak Altunay, Onur Yüce, Can Bilgin, Ufuk Giriş, Duygu Süner, Seher Güven, Kısmet Dalyan, Hüseyin Güngör Altaç, Enver Deveci, ziyaret esnasında İskenderun’da turizmi canlandıracak talep ve önerilerde bulundular.

Başkan Fatih Tosyalı da, her öneriye çok sıcak baktıklarını belirterek, “İskenderun çok güzel bir şehir. Bu güzel şehri gerek turizm gerekse diğer birçok alanda zirveye taşımak boynumuzun borcu. Ziraat Park, Feyezan Kanalı çevre düzenlemesi, Millet Parkı içerisine yapacağımız ters ev, seyir terasları, cam teraslar, bisiklet yolu projemiz ile kentimize ayrı değer katacağız. Sosyal tesislerimiz hazır, müzik adamız hazır, sahilin baştan aşağı ışıklandırması hazır. Yeni hizmetlerle her yönüyle daha hazır geleceğiz” diye konuştu.
Haber: Yılmaz AKPINAR