HATAY’DA DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay Stadı, BOTAŞ Ertuğrul Gazi Yüzer Depolama ve Gazlaştırma Tesisi Hizmete Alımı, MOBSAN Sanayi Sitesi ve yapımı tamamlanan diğer projelerin açılış törenine katıldı.
Toplu açılış törenine; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye Varlık Fonu A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Tosyalı, Cumhur ittifakı Hatay Milletvekilleri, belediye başkanları da katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay Havalimanında Hatay Valisi Rahmi Doğan, bazı bakanlar tarafından karşılandıktan sonra kentte cuma namazını kıldı. Erdoğan, daha sonra törene geçti ve burada önemli mesajlar verdi.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, birbirinden önemli projelerin toplu açılış töreni için Hatay’daydı. Erdoğan, tören öncesi kendisini tören alanının önünde bekleyen vatandaşlara seslendi. Erdoğan, Hatay’a CHP’li Belediye yönetiminde hizmet verilmediğine dikkat çekti, “Şimdi gelirken görüyorum maalesef, çakılan bir çivi yok. Ana arterler bıraktığımız gibi kalmış” dedi.

‘GÜÇLÜ BİR GÜVENLİK AĞI OLUŞTURAMAZSAK BİZE HUZUR VERMEZLER’
Erdoğan, Suriye’de yapılan operasyonlardan bahsetti, Şuşa’daki ziyaretini hatırlattı, “Şimdi aynı şekilde yeni adımların içerisindeyiz. Biz güçlü bir güvenlik ağı oluşturamazsak bize huzur vermezler” diye konuştu.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan Hatay’da toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan törende önemli mesajlar verdi, hizmet siyasetine vurgu yaptı.

‘BU ALANDAKİ RAHATLIĞIMIZ DAHA DA ARTACAK’
Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
“Şu anda önünde bulunduğumuz Hatay Stadyumu gerçekten müstesna statlarımızdan biri oldu. 26 bin 600 seyirci kapasitesi ile bu yıl başarıyla devam eden bir sezon oldu. TOKİ tarafından inşa edilen bu güzel stadımızın bordo beyaz renkleri ile gönüllerimizde taht kuran Hatayspor’un başarılarının coşkusuyla şenleneceğine inanıyorum. Bir başka önemli yatırımı buradan duyurmak istiyorum. BOTAŞ’ın Dörtyol Terminali’ndeki yüzer depolama ve gazlaştırma tesisine sahip Ertuğrul Gemisi’dir. Karadeniz gazını 2023’ten itibaren kullanmaya başladığımızda, bu konudaki rahatlığımız daha da artacaktır. Bugün resmi açılışını yapacağımız bir başka eser, burası çok önemli, Antalya Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi’dir.

‘HATAY’A 19 YILDA 35 MİLYAR YATIRIM YAPTIK’
“Ülkemizi eser ve hizmet siyaseti ile cumhuriyet dönemini 5’e, 10’a katlayacak yatırımlara biz kavuşturduk. Her alanda en gelişmiş altyapı ve hizmetlerle biz donattık. 19 yılda Hatay’a 35 milyar lira yatırım yaptık. Eğitimde 8 bin 800 yeni adet derslik yaptık. İkinci devlet üniversitesi olarak İskenderun Teknik Üniversitesi’ni biz kurduk, yurt binaları açtık. Toplamda 2 bin 350 kişi kapasiteli yeni yurtları da açacağız. Şehrimize 44 adet spor tesisi ve gençlik merkezleri ile, 26 bin 600 kapasiteli Hatay Stadyumu’nu da biz kazandırdık. Şu kapalı spor salonunu da en kısa sürede bitirip bunu da Hatay’a kazandırıyoruz. Hatay’a yapılan yardım miktarını 1.3 milyar liraya ulaştırdık. Toplamda 455 kapasiteli 4 hastane ile 23 sağlık tesisimizin yapılışı devam ediyor. İskenderun Devlet Hastanesi’nin de çalışmaları sürüyor. Hatay için 6 millet bahçesi çalışmasını başlattık. Birini bugün hizmete veriyoruz, kalanları da en kısa sürede tamamlanacak. Bölünmüş yol uzunluğunu 502 kilometreye biz çıkardık. Hatay Havalimanı’mıza yıllık 4 milyon yolcu kapasiteli terminal binasını biz kazandırdık.”

‘BİZ BOŞ TENEKE GİBİ SES ÇIKARMIYORUZ, ESER ÜRETİYORUZ’
PKK tarafından yakılan ormanlarımızı yeniden, daha çok yeşillendirmek için kolları sıvadık. Sanayide şehrimize 4 OSB, 2 TEKNOPARK, bir tasarım merkezi kurduk. Görüldüğü gibi sadece özetin özeti şeklinde anlatsak bile anlatmakla bitiyor. Biz laf siyaseti değil, hizmet siyaseti yapıyoruz. Biz boş teneke gibi ses çıkarmıyor eser üretiyoruz. Biz demokratlık görüntüsü altında faşistlik yapmıyor, herkesin hakkını, hukukunu, özgürlüğünü teminat altına alıyoruz. Biz bu ülkeyi aşk ile seviyoruz. Biz büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa etmeye çalışıyoruz.

‘BUNLARIN HİÇBİR HİZMETE DESTEK VERDİKLERİNİ GÖRMEDİK’
Hatırlarsanız şehir hastanelerini yaparken, bu kadar hastaneye ne gerek var dediler. Ama biz yolumuza devam ettik. Böylesine yüksek kapasiteli ve donanımlı hastanelerimiz olmasa biz salgını nasıl atlatacaktık? Aynı kafa demiryolundan, millet bahçelerine kadar her alanda çamur atma çalışması içinde olmuştur. Bunların hiçbir hizmete destek verdiklerini görmedik.
Başkan Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:
“Ben sizlere inanıyorum, sizlere güveniyorum. İnşallah Hatay’da 2023 bir değişim, dönüşüm yılı olacak mı? Sizin haykırışlarınız zaten bunu gösteriyor. Şimdi gelirken görüyorum maalesef, çakılan bir çivi yok. Ana arterler bıraktığımız gibi kalmış. Biz eserlerimiz ile konuşuruz, onlar ise sürekli laf üretiyor. İnsan ölür kalır eseri, eşe ölür kalır semeri… Hatay Kapalı Spor Salonu da açılacak.
Sizlere bir şey soracağım, buraya havalimanını kim yaptı? Biz yaptık. Bu ülkede Hatay, nasıl ki işgalin özellikle acısını, özgürlüğün tadını, vatan hasretinin ne demek olduğunu çok iyi bilir, biz de bunu çok iyi bilen hataya hizmet etmenin ne demek olduğunu çok iyi biliriz. Eğer müsaade ederseniz, içerideki arkadaşlarla da bir araya gelip konuşmamın devamını oradan sürdüreyim. Müsaade ettiniz mi? Dev ekrandan izlemeniz mümkün. Durmak yok, yola devam. Sağ olun, var olun.

HATAY MUHTEŞEM STADYUMA KAVUŞUYOR
Atakaş Hatayspor’un iç saha maçlarına ev sahipliği yapacak 25 bin kapasiteye sahip. 24 adet loca da bulunuyor. Zemini doğal çim olacak yeni stat bin 500 araçlık otopark alanına da sahip olacak.
142 milyon 900 bin liraya mal oldu. Sadece futbol değil, basketboluyla, voleyboluyla, tenisiyle her branşa hizmet edecek.

ERTUĞRUL GAZİ DEVREYE GİRİYOR
Türk bayrağına sahip ilk yüzer depolama ve gazlaştırma ünitesi (FSRU) olma özelliği taşıyan Ertuğrul Gazi gemisi, doğal gaz şebekesine günlük 28 milyon gaz basabilecek. Söz konusu kapasite, Türkiye’de sisteme verilebilen günlük toplam doğal gaz kapasitesinin yüzde 8,2’sini oluşturuyor.
Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ’ye (BOTAŞ) ait Hatay Dörtyol Terminali’nde Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla faaliyete başlayacak Ertuğrul Gazi, BOTAŞ’ın işleteceği ilk FSRU tesisi olacak.
Ertuğrul Gazi gemisi, günlük 28 milyon metreküp gazlaştırma kapasitesiyle Türkiye’de sisteme verilebilen günlük doğal gaz kapasitesinin yüzde 8,2’sini karşılayabilecek. Nisanda Hatay’a ulaşan geminin toplam doğal gaz depolama kapasitesi ise 108 milyon standart metreküp seviyesinde bulunuyor.

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞMANIZI İSTİYORUZ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha sonra, AK Parti İl Danışma Toplantısı’nda açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 seçimlerinin zamanında yapılacağını belirterek “Gece gündüz çalışmanızı istiyoruz. Hatay’la birlikte ülkemizin tamamında her haneye mutlaka, tekrar tekrar gireceğiz” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hatay’la birlikte ülkemizin tamamında her haneye mutlaka, tekrar tekrar gireceğiz. Gittiğimiz her yerde güler yüzümüzle kazanmadık gönül bırakmayacağız. Bizde ne olacak? Tevazu… Bize gurur, kibir yakışmaz… Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, adalette, emniyette, enerjide, tarımda yaptıklarımızı anlatacağız. Bunların yalandan başka vizyonları yok. Gençlerimizi gelecekleri ve hayalleri konusunda destek sağlayacak tek partinin AK Parti olduğuna ikna edeceğiz. Gezi’de mesele nasıl ağaç değilse, 15 Temmuz’da nasıl mesele Türkiye değilse, bugünkü saldırıların da amacının hakikat arayışı olmadığını milletimize anlatacağız” dedi.
HABER MERKEZİ