BAŞKAN FATİH TOSYALI ANKARA YOLCUSU!

İskenderun Belediye Meclisi, Başkan Fatih Tosyalı başkanlığında toplandı.
CHP Grubunun mahkeme kararıyla gündeme getirdiği 81, 82, 83 ve 84. maddeler üzerinde yapılan değerlendirmede Başkan Tosyalı, “81, 82 ve 83. maddeler üzerinde zaten birşey yapmamımız. 84. maddeyi tekrar gündeme getirerek, yargı ne diyorsa onu yapacağız. CHP grubuna teşekkür ederim” dedi.

Toplantıda gündem dışı söz alan CHP Grup Başkanvekili Murat Kayış, “Atatürk siyaset üstüdür. Hakkında yapılan hakaretleri kınıyoruz” diyerek, başkan yardımcılarının görevlerinin arkasında durması gerektiğini söyledi. Kayış, İskent çalışanlarını ilgilendiren TİS görüşmeleri hakkında da konuştu.

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “İskent çalışanları ile ilgili TİS’i imzaladık. Hakları ne varsa vereceğiz. Emeklerine sağlık” yanıtını verdi. CHP Belediye Meclis üyesi Hanefi Karakuş da, “Sosyal tesisleri peşkeş çektiniz. Peynirciler Pasajı ve Balıkçılar Pazarı için bir çalışmanız yok. Başkan yardımcıları sayısı çok fazla.. Gayrimenkul satışlarınızı doğru bulmuyorum” iddiasında bulundu.

GAYRİMENKUL ENVANTERİ ÇIKARMAK SUÇ MUDUR?
Bu sırada Cumhur ittifakı grubundan, “Kime peşkeş çekilmiş, isim ver” şeklinde tepkiler yükseldi.
CHP Meclis üyesi Hanefi Karakuş ise, “Ben bu kadarını biliyorum” diyerek, geçiştirdi.
Bunun üzerine Başkan Fatih Tosyalı, “Cevap verme gereği bile duymuyorum” derken, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Erdem Ünlüçetinkaya da, “Bu yaptığına şovmenlik denir. Belediye kendi envanterini çıkarıyor diye suç mu işliyor? Nasıl bir bakış açısıdır bu?” diye konuştu.
Başkan Tosyalı da, “Üzerinde okul ve cami olan yerleri devlete veriyoruz. Okulu, camiyi mi yıkalım? Bu nasıl mantık? Bunlardan borçlarımızı düşürüyoruz. Bizim kullanamadığımız yerleri Ahmet’e, Mehmet’e mi veriyoruz.. Bunu burada konuşmak bile anlamsız” dedi.

BENİ TARTIŞIN, BAŞKAN YARDIMCILARINI DEĞİL!
CHP Grubunun açıklamalarından sonra konuşan Başkan Fatih Tosyalı, “Beni tartışın, Başkan yardımcılarını değil.. Sayı hakkında sıkıntı varsa, kanunlara bakarsınız. 250 bin nüfusa hitap ediyoruz. Yanlış uygulama varsa, takdiri halkımız yapar. HBB’de 50 maddenin 46’sı imar.. Biz imkanlarımızı zorlayıp, yeniden 70 bin ton asfalt dökeceğiz. 150 bin döktük daha önce.. Halen borçlanmadık. Şimdi yine Ankara’ya gidip, Ziraat Park, Feyezan kanalı, kütüphane, stat ve millet parkını sonuçlandıracağız. Biz kendimizi biliyoruz. Doğru olanı yapıyoruz, hakkaniyet içinde çalışıyoruz” dedi.
Başkan Tosyalı’nın yaptığı konuşmadan sonra söz alan CHP Grup Başkanvekili Murat Kayış, “Ben sayıya takılmadım, idare sizsiniz, görevlerinin arkasında dursunlar dedim” derken, Başkan Tosyalı, “O zaman teyitleşmiş olduk” diyerek, gündem maddelerine geçti.

SOSYAL DONATILARA İZİN ÇIKTI
İskenderun Belediyesi’nin Balıkçı Barınağı önünde yapacağı sosyal donatılar, güvenlik engeline takılmıştı. Askeriye’nin bu konudaki endişesi yazılı olarak meclis gündemine taşındı.
Meclis oybirliği ile karar alarak, güvenlik gerekçesini yersiz buldu.
Alınan kararla, sosyal donatılara izin çıktı.
Haber: Yılmaz AKPINAR