BAŞKAN BEKİR ALTAN HUSUMETLİ AİLELERİ BARIŞTIRDI

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’ın ev sahipliğinde, MKYK Üyesi Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, Diyarbakır ve Şanlıurfa’nın saygın ailelerinin katılımlarıyla, Şanlıurfalı Laçin ve Diyarbakırlı Kaya ailelerinin ‘Barış Yemeği’ gerçekleştirildi.

‘DÜŞMANLIĞI KÖRÜKLEYEN KAN DAVALARINI BİTİRMELİYİZ’
Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, “Kan davası yüzyılların toplumsal hastalığıdır. Bunun anlamı, insanların adaleti kendi elleriyle gerçekleştirme arzusu ve intikam alarak onur kurtarma anlayışına dayanan zincirleme olarak cinayet işlenmesidir.
İslam dini cahiliye adeti olan kan davasını ortadan kaldırmış, insan haklarının dokunulmaz bir özgürlüğe sahip olduğunu ilan etmiştir. Allah’ın, büyük değer verdiği insanın kendi değerini bilmesi ve konumuna yaraşmayacak kötü fiilleri yapmaması gerekmektedir. Bizler de kan davalarının ortadan kalmasını, cinayetlerin durmasını, akan kanın durmasını istiyoruz. Çocuklar yetim kalmasın artık. Kadınlar dul kalmasın, gözleri yaşları anneler olmasın istiyoruz.

Bu süreçte emeği geçen, Diyarbakır’dan, Şanlıurfa’dan gelen emek harcayan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah gayretlerinizi en makbul ibadetlerden kabul etsin. Kaya ailesine bir kez daha taziye dileklerimi yeniliyorum. Bu olayların tekrarlanmaması için dua ediyor, üzerimize düşen her türlü fedakarlığı yapacağımızı da sizlerle paylaşıyorum” açıklamasında bulundu.
HABER MERKEZİ