ARSUZ’DA SOKAKLAR ÇEKİM MERKEZİNE DÖNÜŞÜYOR!

Arsuz Rhosus Antik Merkezi ve Eski Arsuz Köy İçi mevkiinde bulunan Akdeniz Caddesi Cuma günleri 17:00’den Pazartesi sabahına kadar trafiğe kapatılıyor.
Arsuz’un en güzel sokaklarını barındıran Rhosus Antik Kent Merkezi ve Eski Arsuz Köy içi mevkiinin trafiğe kapatılması ile birlikte; sokakların aydınlatılması, masaların sokağa atılması, sokak müziği, hediyelik ve doğal ürünler stantlarının kurulması ve diğer aktivitelerin sokağa taşınması ve sokağın bir çekim merkezine dönüştürülmesi, turizm sezonunun uzatılması sağlanacak.

KAYMAKAM SARI HEP BAŞINDA DURDU
Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, “Bu uygulama ile sokağımız yaz kış insanları çekecek bir cazibeye kavuştu ve herkesin gelip gezmek isteyeceği, ara dar sokaklarda fotoğraf çektirmek isteyeceği ayrı bir çekim merkezi haline dönüştü. Proje boyunca sahada olan Kaymakam Sarı, evleri tek tek çalışarak çok başarılı bir hizmet ortaya koydu.

MUTLAKA GÖRMELİSİNİZ
Arsuz Kaymakamlığı Proje Koordinatörü Kübra Yıldız açıklamasında, “Bununla birlikte benzeri tüm turizm bölgelerinde olduğu gibi ziyaretçilerimizin tarihi dokunun bulunduğu alanların yakınlarındaki yollara ve otoparklara araçlarını park edip; kafeler, restoranlar, hediyelik eşya-takı, doğal ürünler standlarının ve her bir köşesinde sokak müziği seslerinin yükseldiği sokakları yürüyerek gezebileceklerdir. Tüm bölge halkının ve Arsuz sevdalılarının Arsuz Merkez’de yer alan bu sokağın yeni halini görmelerini öneriyoruz” dedi.
Rhosus Antik Kent Merkezi ve Köy İçi önünde bulunan Akdeniz Caddesi”nin Trafiğe Kapatılması Projesi” kapsamında Cuma günü saati 19.00’da protokolün de katılacağı açılış kokteyli düzenleneceği bildirildi.
Haber: Yılmaz AKPINAR