VALİ DOĞAN TARİHE SAHİP ÇIKIYOR!

Hatay Valisi Rahmi Doğan, restorasyon çalışmaları son aşamaya gelen Tarihi Meclis Binası ve Adalı Konağı’nı basın mensupları ile gezerek yerinde inceledi. Vali Doğan, Kültür Sanat Merkezi ve Mutfak Sanatları Merkezi olarak hizmet verecek olan Tarihi binalar hakkındaki soruları cevapladı.

Özel mülkiyetken 2019 yılında Valilik tarafından 30 milyon karşılığında satın alınarak kamulaştırılan Hatay Devleti Meclis Binasında restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Üç alandan oluşan binada meclis binası kültür sanat merkezi olarak, Adalı Konağı Hatay Valiliği Mutfak Sanatları Merkezi, eski Antakya Otelinin yeri ise restoran olarak hizmet verecek. Toplamda yaklaşık 4 bin metrekarelik bir alana sahip olan bina, haziran ayında teslim edilecek.

Hatay Valisi Rahmi Doğan binanın tamamının haziran ayının ilk haftasında faaliyete geçirmek üzere teslim alacaklarını belirterek, “Üç alanımız var, biri meclis binasının olduğu kısım, diğeri Adalı Konağının olduğu kısım ve eski Antakya Otelinin bulunduğu yer. Biz bu üç alanı birleştirdik ve bir konsept üzerine dizayn ettik” dedi.

Meclis binasının olduğu yerin eskiden künefeci olduğunu ve alt tarafında köfteciler bulunduğunu hatırlatan Vali Doğan “Meclis binasının tamamını kültür sanat merkezi yaptık ve içerisinde bir tane kütüphane var. İçerisinde 450 kişilik konferans ve tiyatro salonu var. Adalı Konağını Hatay Valiliği Mutfak Sanatları Merkezi olacak ancak burası bize büyük geldi, bir kısmını ve eski Antakya Oteli yerini bir işletmeci marifeti ile Hatay’a hizmet sunabilmesi için ihaleye çıktık. Binanın tamamı Haziran ayının ilk haftasında faaliyete geçirilmek üzere biz Hatay Valiliği olarak teslim alacağız” diye konuştu.

Tarihi doku korunup, gün yüzüne çıkarılarak yapılan restorasyon çalışmalarında Meclis binasında orijinal koltukların kullanılacağını da ifade eden Vali Doğan şunları kaydetti: “Eski koltuklar söküldü alındı, uzmanları tarafından bakımları yapıldı. Zemin oluşturulduğu an koltuklar yerine takılacak. Burayı kim kullanmak istiyorsa kullanabilir, biz zaten kullanılmasını istiyoruz.”
Hatay Valisi Rahmi Doğan ve beraberindekiler restorasyonu devam eden binayı incelediler.