TOSÇELİK HEP ZİRVEDE!

Ekonomist Dergisi ve Türk Ekonomi Bankası iş birliğiyle bu yıl 17. kez düzenlenen ‘Anadolu 500’ araştırmasının ödül töreni, T.C. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin katılımı ile gerçekleşti. Anadolu 500’ün, toplamda 7 ve art arda dördüncü kez lideri Tosyalı Holding bünyesindeki Tosçelik Profil ve Sac Endüstrisi A.Ş. oldu.

Gururla 1.lik ödülünü alan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı online bağlandığı törende “Grubumuzun en büyük gücü Tosçelik ile Anadolu 500’de 7 yıldır zirvedeyiz. Bu başarıda emeği geçen tüm çalışanlarımıza ve iş ortaklarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

13 dalda toplam 55 ödülün sahiplerini bulduğu törende, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, yeni dönem öngörülerini paylaştı. Tosçelik, Anadolu 500’ün 11 yıllık tarihinde en çok birincilik alan şirket olarak rekor kırarken, bu başarının arkasındaki isim olan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Türkiye’nin global demir-çelik üreticisi olarak üç kıtada 10 bini aşkın çalışanla hizmet verdiklerini belirtti.

İSTİKRAR VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK
Tosyalı, “Anadolu 500’te birincilik ödülüne layık olduğumuz için çok mutluyuz. Holding şirketlerimizden Tosçelik üst üste 7 yıldır zirvede. Diğer şirketlerimiz de listede her yıl üst sıralarda yer alıyor. Bizi köklü bir grup yapan işte bu istikrar ve sürdürülebilirlik. Babam Hacı Şerif Tosyalı’nın 1952’de küçük bir soba dükkanında başlayan hikayemiz, aslında Anadolu’nun başarı hikayesidir. O dükkanda 68 yıl önce atılan tohumlar büyük bir emek ve sabırla Anadolu’nun bağrında büyüyüp, yetişti. Bu topraklardan aldığımız feyzle yeni yeni işlere imza attık. Dünyanın dört bir yanına ihracat yaparak, dünya devleriyle ortak yatırımlar gerçekleştirdik. Ve burada edindiğimiz tecrübeden aldığımız cesaretle kültürle de, Karadağ’dan Cezayir’e, Senegal’den Angola’ya kadar uzanan geniş coğrafyada yatırımlar yaptık. Bugün Tosyalı Holding olarak 3 ayrı kıtada 25 ayrı üretim tesisimizle 10 bini aşkın çalışanımız ile dünya çelik devleri arasına girdiysek eğer, bunu Anadolu topraklarının bereketine ve insanlarımızın bitmek bilmeyen inancı ve çalışma azmine borçlu olduğumuzu belirtmek istiyorum.

‘YARINLARIMIZA ÜMİTLE BAKIYORUZ’
Tosyalı Holding olarak ülkemize ve insanımıza duyduğumuz inançla yarınlarımıza ümitle bakıyoruz. Bu topraklardan aldığımız güçle, çok daha iyisini yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Dünyanın en saygın demir çelik üreticilerinden biri olarak bugün Anadolunun bereketini yüksek teknoloji odaklı yatırımlarımızla birleştirerek, ülkemiz için her geçen gün daha fazla katma değerli ürünler üretmeye devam ediyoruz. Artık gelenek hale gelen Ekonomist ödüllerinde üst sıralarda olmak hakikaten bizi çok gururlandırıyor. 10 binin üzerinde her bir çalışanımızı gururlandırıyor. Ben eminim ki, her bir damla alınterinde herkesin çok büyük bir emeği var. Bu vesileyle her bir çalışanımıza da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu araştırmada yer alan diğer tüm şirketlerimize de teşekkür ediyorum. Çok güzel bir yarış halindeyiz. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu başarımızı daha da sürdürülebilir kılıp, dünyada daha ön sıralarda yer almayı hedefliyoruz” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR