TERÖR ÖRGÜTÜ BÜYÜK ZAYİATLAR VERİYOR!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Hatay Valisi Rahmi Doğan ve TSK Komuta Kademesi ile Bahar Kalkanı Harekât Bölgesi Sektör Komutanlığına geçerek, faaliyetlere ilişkin inceleme ve denetlemelerde bulundu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesi gece boyunca Şırnak’taki harekat merkezinden Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarını sevk ve idare etti.

Operasyonların planlandığı şekilde devam ettiğinin bilgisini veren Akar, 23 Nisan’dan itibaren başlatılan Pençe Şimşek ve Pençe Yıldırım operasyonlarında bugüne kadar 105 terörist etkisiz hale getirildi. Terörle mücadelemiz büyük bir başarıyla devam ediyor. Mehmetçiğin yaptığı operasyonlarla terör örgütü PKK’nın şu ana kadar çok büyük zayiatlar verdiğini görüyoruz. 1 Ocak’tan bugüne kadar 1056 terörist etkisiz hale getirildi” ifadelerini kullandı.

SINIR HATTI GÜVENDE!
Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile ramazan ayının son iftarını Hatay’da hudut kartalları ile yaptı. Bahar Kalkanı Harekat Bölgesi Sektör Komutanlığı’ndaki inceleme ve denetlemelerinin ardından Akar ve komutanlar, sınırın sıfır noktasındaki Hacıpaşa Hudut Karakolu’na gitti.

Karakola gelişinde alay komutanından hudut tekmili alan Akar, karakol komutanına Türk Bayrağı hediye etti. Karakolda görevli Mehmetçik ile karavanadan iftar yapan Akar, “Hudut kartalları”nın bayramını kutladı.
Hudutların ve halkın güvenliği için Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman ve fedakarca mücadele ettiğini vurgulayan Akar, hudut birliklerinin kendilerine verilen her görevi başarıyla yerine getirdiğini aktardı.Akar, kaçakçılıkla mücadelede önemli başarılar elde ettiklerini vurguladı. Akar kaçakçılıkla mücadele konusunda yapılması gereken ne varsa yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini bildirdi. Akar, hudut hattında alınan önlemlerin artırılacağını aktardı.
HABER MERKEZİ