ÜNİVERSİTELERİN MÜHENDİSLİK PROGRAMLARI TEKRARDAN ELE ALINMALI

Milliyetçi Hareket Partisi Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, mühendislik fakültelerinde mühendislik eğitimini verebilmek için laboratuvardan akademik kadroya kadar ciddi bir altyapıya ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde lisanslı mühendis ve mimarlar Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin ikinci bölümü üzerine söz alan Milletvekili Lütfü Kaşıkçı, Türkiye’de ihtiyacın çok üzerinde mühendislik fakültesi mezunu verildiğine de dikkat çekti.

Milletvekili Kaşıkçı, mühendislik eğitimini veren mevcut üniversitelerin yanına sürekli yeni üniversiteler eklendiğine de işaret ederek “Gerekli mühendislik eğitimini verebilmek için önemli olan laboratuvar ve akademik kadrolardan yoksun bu üniversiteler sayesinde her yıl ihtiyacımızın çok üstünde mezun vermekte ve bu problem önümüzde çözüm bekleyen koca bir konu hâline gelmektedir. Öğrenciler artık çok düşük netlerle mühendislik programlarına yerleşebiliyor. Hem mesleğe hem de programlara yerleşen arkadaşlarımız önemli sıkıntılar yaşamaktadır. O yüzden üniversitelerin mühendislik programları tekrardan ele alınmalıdır” diye konuştu.
HABER MERKEZİ