TOSYALI, BİLGİ BİRİKİMİNİ PAYLAŞIYOR!

Cezayir’in en büyük özel sektör yatırımlarından olan Tosyalı Algerie, ülkenin önde gelen üniversiteleri Oran Mohamed Ben Ahmed ve Oran Bilim ve Teknoloji Üniversitesi(USTO-MB) ile eğitim programları, Ar-Ge projeleri ve öğrenci yetiştirme programlarını kapsayan işbirliği anlaşması imzaladı.

Akademi ve iş dünyası arasındaki değişim protokolüne; Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ile Oran Mohamed Ben Ahmed Üniversitesi Rektörü Smain Balaska, USTO-MB Rektörü Hammou Bouziane Amine ve grubun genel müdürü Elçigoba imza attı.

‘BİRLİKTE BÜYÜMEYE İNANIYORUZ’
Eğitim, araştırma ve geliştirme alanındaki değişimlerin yoğunlaştırılması konusunda bir ortaklık anlaşması sayılabilecek protokolün yanısıra, Tosyalı grubunda öğrencilerin staj programı ve Ar-Ge faaliyetlerini geliştirmeleri, öğretim görevlileri ve şirket çalışanlarıyla iletişim kurmaya izin verecek bir eylem planının uygulanması kabul edildi.

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, eğitimin önemine değinerek, “Tosyalı Algerie’nin bulunduğu Oran Üniversiteleri ile uzmanlığımızı ve bilgi birikimimizi paylaşmaya açığız. Her zaman birlikte büyümeye inanıyor ve özel sektörün buradaki rolünü önemsiyoruz. Bu sebeple, üniversitelerle uzun soluklu işbirlikleri yapmak istiyoruz” dedi.

ÜNİVERSİTELER ARASINDA İLETİŞİM KOLAYLAŞACAK
Tosyalı, ayrıca Cezayir ve Türkiye’de çelik sektörünün gereksinimlerini karşılayabilecek kaliteli eğitimi sağlamak için protokolün önemine dikkat çekerken, Oran’daki üniversiteler ile bazı Türk üniversitelerinin iletişimlerini kolaylaştırmaya ve desteklemeye hazır olduklarını aktardı.
Cezayir’deki demir-çelik faaliyetlerinin gelişmesine gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Fuat Tosyalı, eğitim adına yürütülen çeşitli destek programlarının bölgenin sosyo-ekonomik dokusuna rehber olduğunu söyledi.

EĞİTİM KURSLARI BÜYÜK İLGİ GÖRECEK
USTO-MB Rektörü Amine, Tosyalı Holding’in üniversite öğrencilerine staj imkanı da sunacağını belirterek, Tosyalı yöneticilerini öğrencilerle buluşturacak olan metalurji, makine mühendisliği ve kimyasallar gibi çelik endüstrisi hakkındaki eğitim kurslarının da yoğun ilgi göreceğini ifade etti.
Protokolün imzalanmasının ardından üniversite heyetleri, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ile birlikte saha incelemesinde bulundu.