TEOFARM ULUSLARARASI ÖZEL MARKA YARIŞMASINDA FİNALİST OLDU

European Supermarket Magazine, Avrupa süpermarketlerinde satışa sunulan en etkili ve yenilikçi mağaza markalarını belirleme yarışması olan European Private Label Awards’a, Migros’un Anadolu Lezzetleri firik ürünü ile katılan Hataylı firma Teofarm bu yılki yarışmada 22 ülke arasında birçok markayı geride bırakarak finale kalan dört ülke markası arasında yer almayı başardı.
Avrupa market pazarında faaliyet gösteren hem perakendecilere hem de tedarikçilere açık olan yarışmada Teofarm tarafından üretilen ve Hatay’ın yerel ürünlerinden olan ‘Firik’ finale kaldı.

Migros’un Anadolu Lezzetleri olarak satışa sunduğu ‘Firik’ ürünü ile elde edilen başarının gururunu yaşadıklarını söyleyen Teofarm Firması’nın sahipleri Elif Ovalı ve Adnan Murat Teoman, “Biz sattığımız ürünlerin her zaman arkasında olduk ve olmaya da devam edeceğiz” diyerek; şu açıklamaları yaptılar:

“Yarışma da13 ödül kategorisi vardı. Her üç ürün ayrıca kategoriler arası genel ödül için değerlendirildi. Fransa, Almanya, İspanya, İtalya, Portekiz, Norveç, Hollanda, İsveç, Danimarka, İzlanda, Finlandiya, Macaristan, Türkiye, Ukrayna, Baltık ülkelerinden perakendeciler ve tedarikçilerin rekabet ettiği çok çetin geçen yarışma da finale kalan tek Türk firmasıyız.”

Ovalı ve Teoman, firmalarıyla ilgili de şu bilgileri verdiler:
“Teofarm ulusal alanda tanınan bir markadır. Hatay’ın yöresel değerlerini en iyi şekilde temsil ediyoruz. Daha gideceğimiz çok yol var. Önemli olan bu işi hakkıyla devam ettirebilmek ve markamızı daha yukarılara taşıyabilmektir.
HACCP Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi’ni uyguluyoruz. Gerekli sertifikasyonlarımızı da aldık. Atalık buğdaylarımızdan üretilen firik ürünümüz geleneksel yöntemlerle ve tütsülenerek yapılmaktadır.

Bu yıl organik karakılçık buğday ürünümüz de sertifikalandırılarak ürünlerimiz arasında yerini aldı. Şu anda iyi tarımla gerçekleştirdiğimiz üretim alanı 500 dekara ulaştı. Ürün çeşidimiz de 65’i geçti. Kabak tatlısından, enginarın konservesine, çeşitli reçel çeşitlerine, defne sabununa kadar Hatay’ın değeri olan ürünlerini katkısız bir şekilde tüketicilerimize sunmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Burada bizim en büyük avantajımız ürünlerimizin büyük bölümünün hammaddesini kendi tarlalarımızda üretebilmemizdir.

Migros, Makro gibi marketler zincirlerinin raflarında ürünlerimiz satışa sunulmaktadır. Otel gruplarının taleplerini karşılıyoruz. Web sitemizde de teknolojinin imkânlarını kullanarak geniş kitlelere ürün sunuyoruz. Pandemi döneminde birçok olumsuzluğu avantaja çevirerek yeni çağın gereklerine uygun olarak sistemimizi yeniledik. Bu yaptığımız çalışmalar sayesinde 2013’e göre üretim kapasitemiz yüzde 1000 arttı. Firmamızın bünyesinde dedemin dedesinin ismi olan Tomaaga çiftliği diye ikinci markamız da bulunmaktadır.”
HABER MERKEZİ