SİMYA KOLEJLERİ’NDE DİJİTAL DEVRİM

Simya Kolejleri İcra Kurulu Başkanı Selim Baysal, Ekotürk Tv’nin canlı yayın konuğu oldu. Baysal, “Ahu Orakçıoğlu ile Gün Ortası” programında Pandemi sürecinde Özel Okulların ekonomik açıdan değerlendirilmesi, Dijital platformda öğretimin öğrenciler üzerindeki etkileri ve bundan sonraki süreçte eğitim sektöründeki yaşanacak gelişmeler açısından öngörüleriyle ilgili paylaşımlarda bulundu.

ÇEVRİM İÇİ EĞİTİM NE KADAR VERİMLİ?
Simya Kolejleri İcra Kurulu Başkanı Selim Baysal, “Umut varsa, hayat var” diyerek şu açıklamayı yaptı; “Bugün dijital öğretim yapıyor olabiliriz.. Ama yüz yüze eğitim olmadan, insan ilişkisi olmadan, dokunmadan, hissetmeden olmuyor. Öğrenci beni tanır mı diyor, beni sever mi, güvenebilir miyim, adil midir, beni destekler mi diyor. Bunları dijital ortamda yaşayamıyoruz. Okulun en önemli görevlerinden biri de çocukları sosyal yönde hazırlamaktır. Bizler de yaşam becerileri diye bir ders var. Yaşantımızın her alanında önümüze çıkan şeyler. Sorgulama, yaratıcılık, işbirliği, ilişki yönetimi, problem çözme yöntemi gibi fark yaratan etkinlikleri çocuklarımıza vermemiz gerekiyor. Bunları kazandırabilirsek, hayatta başarılı olabiliyor” dedi.

SİMYA TV’DEN ÜCRETSİZ YAYIN
Her krizin fırsata dönüştürülmesi gerektiğini aktaran Baysal, “Salgından çok şeyler öğreniyoruz. Simya Kolejleri’nde dijital platformlarda verimli eğitimler veriyoruz. Simya Tv üzerinden tüm özel ve devlet okullarına ücretsiz katkı sunuyoruz. Altyapımız müsait. Çok hızlı adapte olduk. Bu pandemi sürecinde öğrencilerimize en güzel eğitimi sunmaya çalışan öğretmenlerimize de çok teşekkür ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
Haber: Yılmaz AKPINAR