KÖŞE BUCAK TEMİZLİK!

İskenderun Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde rutin temizlik işlerini sürdürürken oluşturulan toplu genel temizlik ekipleri de sırasıyla her mahalleyi köşe bucak temizliyor. Şehrin her noktasının titizlikle temizlendiği çalışmalar ile kent daha temiz bir hale getiriliyor.

EKİPLER SAHADA
Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, halkın temiz ve hijyenik ortamlarda yaşamlarını devam ettirmeleri amacıyla devam eden temizlik seferberliğinin tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, “Şehrimizin daha temiz olması için ekiplerimiz aralıksız bir şekilde, tüm cadde ve sokakları temizliyor. Özellikle pandemi sürecinde vatandaşlarımıza daha sağlıklı bir yaşam alanı sunmak için şehrimizin her noktasında detaylı temizlik uygulamalarına devam ediyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Rutin çalışmalarımız dışında ‘Temiz Uşak’ projemiz kapsamında yapılan bu çalışmalara da önem veriyoruz. Parklar, bahçeler, refüjler, yeşil alanlar ,etrafa atılan atıklar ve ağaç dalları ekiplerimiz tarafından temizleniyor, toplanıyor. Gayretli çalışmalarından dolayı ekiplerimizi kutluyorum” şeklinde konuştu.

DEZENFEKSİYON ÇALIŞMALARINDA DURMAK YOK
İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Belediyemiz yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında dezenfekte çalışmalarına devam ediyor” dedi. Başkan Fatih Tosyalı, “Dezenfekte timi ekiplerimiz; hastaneler, camiler, bankalar ve resmi kurumlarda ve covid-19 testi pozitif çıkan vatandaşlarımızın evinde dezenfeksiyon çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor” açıklamasında bulundu.

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı yaptığı açıklamada, Covid-19’a karşı tedbirleri elden bırakmamak gerektiğini ve vatandaşların da pandemi kurallarına hassasiyetle uyması gerektiğini kaydederek: “Tüm dünya gerçekten zor bir dönemden geçiyor, Biz Belediye olarak tedbirlerimizi alıyoruz. Vatandaşlarımızın da bu konuda daha da duyarlı olmalarını, maske ve mesafe kurallarına uymalarını ve kişisel hijyene dikkat etmelerini bir kez daha rica ediyoruz. İnşallah hep birlikte mücadele ederek bu salgını yeneceğiz” diye konuştu.

FEN İŞLERİ EKİPLERİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
İskenderun Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçenin dört bir yanındaki mahallelerde asfalt yama ve baypas serimi, yol düzenleme, kaldırım ve bordür yenileme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğü, ilçe sınırlarında bulunan tüm mahallelerin ihtiyacını duyduğu veya vatandaşların talep ettiği hizmet ve çalışmaları aralıksız yerine getiriyor.

Yapılmakta olan çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Fatih Tosyalı, “Aynı anda birçok bölgede çalışmalar yürüten Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, mahallelerin ve vatandaşların eksikliğini duyduğu hizmetleri sunarak, İskenderun’u daha yaşanabilir, temiz ve düzenli bir hale getiriyor” dedi.

Fen İşleri Müdürlüğünün; saha araştırmalarının yanı sıra vatandaşlardan da gelen talep üzerine, mahallelerin ihtiyaç duyduğu çalışmaları kesintisiz olarak İskenderun halkına sunmaya, ilçeyi daha güzel daha modern bir hale getirmeye devam edeceği bildirildi.

PAZAR YERLERİNDE MASKE VE MESAFE DENETİMLERİ SÜRÜYOR
İskenderun Belediyesi Koronavirüse (Covid – 19) karşı mücadele çalışmalarını ve denetimlerini sürdürüyor. Pandemi sürecinde riskleri en aza indirmek için ilk günden beri tedbiri elden bırakmayan İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri sahada denetimlerine devam ediyor.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz kent genelinde pazar yerlerinde pandemi denetimlerini sürdürüyor. Ekipler koronavirüs tedbirleri kapsamında pazarcı esnafına ve vatandaşlara maske dağıtırken, maske kullanımı ve sosyal mesafe konusunda uyarılarda bulunuyor” şeklinde konuştu.

Zabıta ekipleri, ilçede kurulan pazar yerlerinde denetim gerçekleştirirken, esnaf ve vatandaşlara maske- mesafe kuralı konusunda uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Pazardaki vatandaşlara maske dağıtan ve vatandaşların ateşini ölçen ekipler özellikle pazarda satış yapan esnafa kurallara uymaları, hijyene dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulundular.
HABER MERKEZİ