İSKENDERUN’UN İL OLMASI İÇİN GİRİŞİMLERDE BULUNACAĞIM!

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, iki yılı geride bıraktığı başkanlık döneminde yaptığı, yapımı devam eden ve yapacağı projeler çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gelen soru üzerine de İskenderun’un il olması konusunda düşüncelerini açıkladı.

‘İSKENDERUN’UN İL OLMASINI ÇOK İSTİYORUM’
İskenderun Belediye Kültür Sarayında düzenlediği basın toplantısıyla bir yıllık çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun’un il olması konusunda gelen soru üzerine, konuyu bir süre önce bir radyo programında dillendirdiğini hatırlatarak, “İskenderun’un il olmasını bende çok istiyorum. Çünkü ben göreve geldiğimde gördüm ki, İskenderun’un yerel yönetimden alması gereken hakkı alamadığını gördüm. Şahsım olarak buranın il olmasını çok istiyorum. Bizim kimseden ayrılmak, ayrışmak gibi bir düşüncemiz yok” diyerek şu ifadeleri kullandı;

‘KIVILCIM BÜYÜYEREK DEVAM EDİYOR’
“Kıvılcım büyüyerek devam ediyor, katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Şahsım bununla ilgili gerekli girişimleri yapacağım. Ha takdir edersiniz ki bunun kararını verecek olan sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümet. Ama istemek lazım. Bugün topraktan dahi bir ürün istemek için tohum atmak lazım. Eğer siz bunu istiyorsanız hayal ediyorsanız gerçekleşir. Allaha çok şükür ben şu anda böyle bir heyecanın olduğunu görüyorum. Ama hayalci olmayalım, bugün konuştuk yarın olacak diye. Ben göreve geldim dediler ki yerel yönetimler yasası çıkacak. İki yıldır yasa değişecek büyükşehir belediyesi yasa değişecek diye bir şeyde yapmıyor. Biz sadece istemeyeceğiz, Erzin’de isteyecek, Payas da isteyecek, Belen isteyecek Arsuz isteyecek hatta Hassa isteyecek. Hassa tüneli sonuna gelindi yarın oraya yatırımlara kim gidecek bizim buradaki sanayicilerimiz gidecek. Bölgenin daha iyi hizmet alması için ben istiyorum. İskenderun il olursa kaybeden diye bir şey olmayacak. Antakya tarafı daha çok kazanacak.”

‘İSKENDERUN’DA 92 KM YOL ASFALTLADIK!’
İskenderun Belediye Kültür Sarayı’nda düzenlediği basın toplantısıyla bir yıllık çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, 45 mahalleye hizmet alanında gereksinimleri ölçüsünde ulaştıklarını vurgulayarak, “İskenderun’a değer, halkımıza layık hizmeti sosyal belediyecilik ilkesiyle sürdürüyoruz. Her mahallede asfalt çalışması yaparak bir yıl da 142 bin ton asfaltlama yaptık, 45 mahalle kapsamında 92 kilometrelik yol asfaltladık” dedi.

Kentin ihtiyaç olan bölgelerine kaldırım ve yol dekoratif parke döşeme çalışmaların sürdüğünü aktaran Başkan Tosyalı, “55 bin metrekare dekoratif parke, 55 bin metre karo, 50 bin metrekarelik 8’lik kilit parke taşı, 5 bin metrekarelik 6’lık kilit parke taşı, 5 bin metrekare Antezit parke taşı yapılacak. Park-Bahçe çalışmalarımızda ise sahil hattında 1 km, damlama sistemi ve yeni sahil hattında 21.620 metrekare fiskiye sulama sistemi kuruldu. Böylelikle hem daha verimli ve düzenli sulaması sağlanarak yeşil alanlarımız korunmuş oldu, hem de 50 iş gücü, 70 su tasarrufu sağlanarak ekonomiye katkı sağlanmış oldu” diye konuştu.

’83 MİLYON LİRA BORÇ KAPATTIK’
İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, göreve geldiği gün 234 milyon lira borçla devraldıkları belediyenin mevcut borcunu 151 milyon liraya düşürdüklerini aktardı.
Başkan Tosyalı, “Mali disipline çok önem veriyoruz. Doğru zamanda doğru işler yapıyoruz. Yaptığımız her projede yüzde 30 ila yüzde 50 arasında tenzilat uyguluyoruz. Yüklenici firmalar bize güveniyor. Para sorunumuz yok. En son 3. Etap asfalt çalışmalarında da yüzde 33 tenzilat uyguladık. Tasarruflarla birlikte yetimin hakkını korumaya çalışıyoruz. Kongre Merkezi, tam olimpik yüzme havuzu, kütüphane, yeni stat, kapalı spor salonları, çok amaçlı salonlar, Ziraat Park, bisiklet yolu, muhtarlık binaları, yeni millet bahçesi, yeni küçük sanayi sitesi ve daha birçok projenin alt yapısını tamamladık. Yakında tüm bu hizmetlere başlıyoruz” dedi.

‘TAŞ OCAKLARINA KARŞIYIM’
Şehri bir bütün haliyle çevresiyle, doğasıyla sahip çıkmaya çalıştığını aktaran Başkan Fatih Tosyalı, “Taş ocaklarına karşıyım. Olmasını da istemiyorum” dedi.
Başkan Tosyalı, “İskenderun her hizmetin en güzeline layık. Biz burada tüm ekiplerimizle çalışıyoruz. Sahilde yürüttüğümüz çalışmalarda müzik adası başta olmak üzere, kıyıyı baştan aşağı ışıklandırdık. Bu güzellikleri tüm mahallelere yayacağız” açıklamasında bulundu. Başkan Tosyalı son olarak, çalışanların sözleşmeleri hakkında son düzlüğe girdiklerini, kimseyi dün olduğu gibi yarın da mağdur etmeyeceklerini söyledi.
Haber: Yılmaz AKPINAR