YAYA ÖNCELİĞİ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR!

Hatay Valisi Rahmi Doğan, trafikte yaya önceliğine farkındalık yaratmak amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir” mottosuyla farkındalık etkinliğine katıldı.

Yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermeye dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla “Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir” projesi kapsamında İskenderun Şehit Pamir Caddesi üzerinde bulunan yaya geçidi şeritlerinin orta kısmını kırmızı renge boyayan Vali Doğan, “Son birkaç yıldır yaya önceliğini çok önemsiyoruz. Bugün burada, Bakanlığımız öncülüğünde ülke genelinde Sayın Bakanımız, Valilerimiz ve Kaymakamlarımızın katılımlarıyla gerçekleştirilen ‘Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir’ projesi kapsamında yaya önceliğine farkındalık oluşturabilmek için toplandık. Buradan bütün şoförlerimize çağrımız yayalara öncelik vermeleridir çünkü bu medeniyetin bir gereğidir. Bugün itibari ile Hatay’ın tamamında yaya önceliğine farkındalık oluşturmak için çalışmalar yaptık. İnsanlarımızın bu uygulamadan mutlu olacağını düşünüyoruz. Bütün Hataylı hemşerilerimizi yaya önceliğinde hassasiyetle davranmaya davet ediyor ve şimdiden yayalara gösterecekleri anlayıştan dolayı teşekkür ediyorum. Herkesi şükranla selamlıyorum” dedi.

Etkinliğe Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yanı sıra, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Hatay İl Jandarma Komutanı Albay Emrullah Büyük, Hatay İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Binbaşı Oğuz Emre Çiçek, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı katıldı.