TAM GAZ ÇALIŞIYORUZ, BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ!

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Mart ayı meclis oturumunda bugüne dek yapılan ve yapılacak hizmetlerle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Yeni projelerin ihale aşamasında olduğunu belirten Başkan Tosyalı, “İskenderun’da ihtiyaç olan yerlere 70 bin ton asfalt daha dökeceğiz. Parke işi devam ediyor. Çok şükür belediyenin borcunu 234 milyon liradan 154 milyon liraya düşürdük” dedi.

Başkan Fatih Tosyalı, sosyal sorumluluk ve kültürel hizmetlerin devam ettiğini belirterek, “Denizciler ve Mustafa Kemal mahallelerine iki adet kapalı spor salonu yapılacağını duyurdu.

Başkan Tosyalı, 20 Nisan tarihinde olimpik yüzme havuzunun yapımı için ihaleye çıkacaklarını ifade ederek, 13 adet muhtarlık binasının da yapılacağını açıkladı.

‘DURMADAN ÇALIŞIYORUZ’
140 bin ton asfalttan sonra 70 bin ton asfalt ihalesiyle, şehirde pırıl pırıl yollar amaçladıklarını belirten Başkan Fatih Tosyalı, “50 bin metrekare kaldırım ve 100 bin metrekare parke yapacağız. 8 mahallemize çok amaçlı salon kazandıracağız. Üç adet futbol sahası ve bir adet basketbol sahası kazandıracağız. Yeni şehir stadı 12 bin kişilik ve muhteşem bir güzellikte olacak. Altında ise işyerleri yapılacak. Ayakkabıcılar Çarşısı, Doktorlar Caddesi ve Havuzlu çarşıda çok modern bir dönüşüm sağlayacağız. Şehri rangârenk aydınlatma çalışmalarımız da devam ediyor. Tüm ekiplerimizle durmadan çalışıyoruz. Birlikte başaracağız” dedi.

BİRÇOK HİZMET YOLDA
Takip ettikleri çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Tosyalı, “Feyezan Kanalı peyzaj işi (proje ihalesi yapıldı) çalışmaları konusunda çok istekliyiz. Yeni Öğretmenevi’nin yapımına yakında başlıyoruz. BİLSEM’de milletvekilimiz Abdulkadir Özel’in büyük desteğini görüyoruz. Tam olimpik yüzme havuzunun yanına, açık yüzme havuzu düşünüyoruz. Eğer alanda sorun yaşanacak olursa, yerine iki adet tenis kortu düşünüyoruz. Balıkçı Barınağı’nda projelendirme çalışmaları başladı. Balıkçı esnafımız için çok güzel bir çalışma olacak. Etrafında sosyal yaşam merkezi konuşlandıracağız. Aile sağlık merkezlerini de birçok mahallede yapacağız. İlki başladı, devamı gelecek. Kültür Sanat ve Kongre Merkezi, Ziraat Park, kütüphane, otopark kavşak düzenlemesinde inşallah muvaffak olacağımızı düşünüyoruz.

Millet parkında sona gelindi. 51.2 kilometre bisiklet yolunda yakında start vereceğiz. Konya’dan sonra en uzun bisiklet yoluna sahip olacağız. Bir de güzel şehrimize hayvan barınağı kazandıracağız. Şehir hastanesinin projesi yapıldı, takipteyiz. Küçük sanayi sitesi için Denizciler’de 400 bin metrekare osman vasfını yitirmiş yeri de takiplerimiz arasında yer alıyor. Şu ana kadar borçlanmaya gerek duymadan kendi gücümüzle hizmetlerimizi yaptık. Eğer gerek olursa, meclis üyelerimizden talep eder, borçlanma konusunda destek isteriz” açıklamasında bulundu.

CHP Grup Başkan vekili Ali Mutlu, İskenderun’un menfaatleri konusunda her hizmete destek vereceklerini söyledi.

GÜNDEM MADDELERİ
Belediye Başkanı Fatih Tosyalı başkanlığında toplanan mecliste daha sonra gündemde bulunan maddeler görüşüldü.
İskenderun Kent Merkezi ve Yakın Çevresine yönelik yaklaşık 3250 Ha büyüklüğündeki 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı 27.11.2020 tarihinde başlamak ve 28.12.2020 tarihinde bitirilmek üzere 30 gün süre ile 2. askıya çıkarılmış ve ilan edilmiş olup, askı sonrası plana yapılan itirazların değerlendirilmesi amacıyla gerekli meclis kararının alınması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporunun, bir sonraki mecliste görüşülmesine, karar verildi.
2. Mıntıka 1290 nolu parsele yönelik 1/1000 Ölçekli Uygulamalı İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporunun, bir sonraki mecliste görüşülmesine karar verildi.
Azganlık Mahallesi 946, 947 (yeni 970 parsel) ve 948 nolu parsellerin önünde yer alan, liman amaçlı planlanması yönünde hazırlanan 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi, oy birliği ile imar komisyonuna havalesine karar verildi.
Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğünün hazırlamış olduğu Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin Meclisimizce görüşülmesi ile ilgili Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğü teklifinin, oy birliği ile kabulüne karar verildi.
Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğünün Görev, Sorumluluk ve Yetki Esaslarını Belirleyen Çalışma Yönetmeliğinin Meclisimizce görüşülmesi ile ilgili Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü teklifinin, oy birliği ile kabulüne karar verildi.
Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde yapılması planlanan Alt Yapı Biriminin iş ve işlemlerinin yetki ve sorumluluğu Belediyemize devredilmiş olduğundan dolayı söz konusu yapılacak işlemlerin mevzuat hükümlerine uyması maksadıyla Altyapı Uygulama Yönetmeliğinin ve Fen İşleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliğin güncellenmiş halinin mecliste incelenip kabul edilmesi ile ilgili Fen İşleri Müdürlüğü teklifinin oy birliği ile kabulüne karar verildi.