GÜBRETAŞ İSKENDERUN’DA HATIRA ORMANI OLUŞTURUYOR

Sektörünün öncü şirketi GÜBRETAŞ, 1954 yılında Türkiye’nin ilk kimyevi gübre fabrikasını kurduğu Hatay’ın İskenderun ilçesine yeni bir sosyal sorumluluk projesi daha kazandırıyor.

Geçtiğimiz sonbahar Hatay’da çıkarılan yangınlarda zarar gören alanların ağaçlandırılması için GÜBRETAŞ’ın 69. yıldönümü anısına İskenderun bölgesinde 11.111 fidan ile yeni bir hatıra ormanı oluşturuluyor.

İskenderun-Sarıseki’de düzenlenecek olan etkinlik, 5 Mart 2021 Cuma günü saat 10.30’da başlayacak.
GÜBRETAŞ Genel Müdürü İbrahim Yumaklı ile Hatay ve İskenderun protokolünden mülki idarecilerin katılacağı açılış töreni, Akarca Mah. Todunluk Mevkii, Doğakent Otoban Üstünde yer alan GÜBRETAŞ Hatıra Ormanı Fidan Dikim Alanında gerçekleştirilecek.

GÜBRETAŞ HAKKINDA…
Ülkemizdeki tarımsal verimliliği artırmak amacıyla 6 Kasım 1952’de kurulan GÜBRETAŞ (Gübre Fabrikaları T.A.Ş.), 69 yılı aşkın sürede sektöründe çok sayıda ilkleri gerçekleştirdi.

Aynı zamanda Borsa’da ilk işlem gören ulusal şirketlerden biri olan GÜBRETAŞ, ana hissedarı Tarım Kredi Kooperatifleri ve kendi iştirakleriyle ülke ekonomisine katkılar sağlıyor. Özellikle son 15 yılda hızla büyüyen ve global bir marka olma yolunda ilerleyen GÜBRETAŞ, 2008’de Razi Petrokimya alımıyla Türkiye’nin yurtdışındaki en büyük sanayi yatırımına imza attı.
Şirket, bilinçli tarımı yaygınlaştırma faaliyetlerinin yanı sıra Ar-Ge ve sosyal sorumluluk projeleriyle de sektöre öncülük ediyor. ​