BU SÖYLEŞİDE ‘KADIN HAKLARI’NIN ÖTESİ YAZAR!

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde bir söyleşi gerçekleştirildi.

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde söyleşi gerçekleştirildi.

İSTE Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlüğü’nde gerçekleştirilen etkinlikte konuşmacı Yaşam Parodisi ve Zaman Kimseyi Beklemez kitaplarının yazarı Seval Kirmit Yazar’dı. Etkinliğe İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meltem Eken, İSTE Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlüğü çalışanları ve İSTE personelleri katıldı.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci söyleşinin ardından konuşmacıya teşekkür belgesi verdi ve toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

Kadınlar Günü’nün tarihçesi ile başlayan söyleşide Seval Kirmit Yazar, “Bugün konuşmamız gerekenlerin kadın haklarının ötesinde olması gerekiyor. Bu haklar kadınların çoktan elde etmiş olması gereken haklardır” vurgulaması yaptı.

Yazarlık serüvenini her kadının kendini gerçekleştirme sürecinin çıktısı olarak değerlendiren Kirmit Yazar, söyleşinin ardından katılımcılar için kitaplarını imzaladı. Katılımcıların daha eşitlikçi bir dünya dilekleri ile beyaz balon uçurmalarının ardından etkinlik sona erdi.