BU MEYDAN HATAY’IN ÇOK GÜZEL BİR YÜZÜ OLACAK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve beraberindeki milletvekili heyeti, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı ziyaret etti.

Bazı temaslarda bulunmak üzere Hatay’a gelen Torun’a, CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Antalya Milletvekili Cavit Arı, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ile Hatay milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin, Serkan Topal, İsmet Tokdemir, CHP İl Başkanı Ramiz Parlar ve CHP’li yöneticiler eşlik etti. Torun görüşmede, Hatay’ın hak ettiği yere gelmesi için yapılan çalışmaları takip ettiklerini, EXPO organizasyonu ile de şehrin dünyaya açılacak olmasını önemli bulduklarını söyledi.

‘GURUR DUYUYORUZ’
Ziyarette, Hatay’da olmaktan memnun olduğunu söyleyen Torun, “Hatay bizim için çok önemli bir kent. Burası medeniyetlerin beşiği, barış ve kardeşlik şehri. Yerel yönetimlerdeki başarınız diğer belediyelere örnek oluyor. Sizin katkılarınızla Hatay hak ettiği yere geliyor. Bu şehir, EXPO ile dünyaya açılacak. Atakaş Hatayspor’un başarıları ile de gurur duyuyoruz. Sorumluluğumuz büyük. Hep beraber daha iyisini yapacağız. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

‘2 NİSAN’DA ÖNEMLİ BİR ORGANİZASYON YAPACAĞIZ’
2 Nisan’da Erzin’de önemli bir organizasyon yapacaklarını ve “Türk Dünyası Buluşması” gerçekleştireceklerini vurgulayan Savaş, “Genel Başkanımızı ve sizi bu önemli organizasyonda yanımızda görmek isteriz” dedi.

Ziyaretin ardından Lütfü Savaş ve heyet, Antakya Vakıf İşhanı alanına geçti. Torun ve beraberindekilere burada yapılacak planlamalara ilişkin bilgi veren Savaş, alanı kent meydanı olarak düzenleyeceklerini belirtti.

Alanın tarihi ile ilgili kısa açıklamalarda bulunan Savaş, “Burası daha önce mevlevihaneydi. Sonra ticaret alanı olarak faaliyet gösterdi. Biz yeşil alan yapılmasını istedik. Anıtlar Kurulu bina yapılabilir kararı verince itirazımız oldu. 27 milyon lira bize vereceğiz. 7 milyon lira Antakya Belediyesi verecek ve burası kent meydanı olacak. Sayın Valimizle görüşeceğiz. Türkiye çapında yarışma programı başlatacağız. Yarışma sonunda buraya kent meydanı hüviyeti kazandıracak projeyi seçerek yürürlüğe sokacağız. Bu meydan Hatay’ın çok güzel bir yüzü olacak” dedi.

Torun, Lütfü Savaş’ın açıklamalarının ardından, “İsteseniz burayı alışveriş merkezi yapabilirdiniz ama vatandaşların nefes alabileceği bir alan yapmayı tercih etmişsiniz. Bazıları rantı önde tutarken siz halkı önde tutmuşsunuz. Bu da belediyecilik anlayışınızı ortaya çıkarıyor” diyerek halktan yana duruş sergileyen Başkan Savaş’a teşekkürlerini iletti.