AŞI OLANLAR TEDBİRLERE DEVAM ETMELİ

Perşembe sabahları Mega Radyo’da canlı yayınlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ programında bu hafta iç hastalıkları ile ilgili hastalıklar ve tedavileri konuşuldu. Programın canlı yayın konuğu İskenderun Palmiye Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İbrahim Döner, dâhiliye hastalıkları ile ilgili önemli bilgileri paylaştı.

İskenderun Palmiye Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İbrahim Döner, şeker hastalığı, hipertansiyon, yüksek tansiyon, tiroid bezi hastalıkları, kanser gibi hastalıklar ve coronavirüs süreci ve aşı sonrası hakkında önemli bilgileri Mega FM dinleyicileriyle paylaştı.

Tüm dünyada salgının etkisi kırılıncaya kadar aşılansak bile maske ve mesafe ve hijyenin çok önemli olduğunu belirten Dr. İbrahim Döner; “Aşı olanların, koronavirüse karşı antikor geliştirseler bile tedbiri elden bırakmamaları gerekiyor. Aşı kişilerin hastalanmasını, özellikle de ağır hastalığa yakalanmamızı ve bulaşsa bile şiddetli seyretmesini engelleyecek. Ama virüsü tamamen engellemeyecek. Virüs bize yine bulaşabilir. Bu yüzden maske, mesafe ve hijyen kurallarına aşı olunduktan sonra da dikkat edilmesi gerekiyor. Aşı yaptıran herkes bağışık olamayabilir. Koruma oranları aşının tipine göre, kişinin bağışıklık sistemine göre değişir. Özellikle yaşlı kişilerde bağışıklık oranları daha da düşer, bu grip aşısında da böyledir. Dolayısıyla herkes bağışık olacak diye bir kural da yok” ifadelerini kullandı.