BOUPENDZA, RUS EKİBİ KRASNODAR’A TRANSFER OLDU

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Medipol Başakşehir gibi büyükleri kadrosuna katmak istediği Atakaş Hatayspor’un yıldız golcüsü Aaron Boupendza’nın yeni takımı belli oldu. 24 yaşındaki futbolcu, 8 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Rus ekibi Krasnodar’ın yolunu tuttu.

Sezonun devre arasında Süper Lig ekiplerinin de almak istediği Aaron Boupendza Rusya Ligi’ne gidiyor.
Hatay’da bulunan Rusya Temsilcisinin yöneticileri, Atakaş Hatayspor’un isteğini kabul etti ve golcü futbolcunun transferi gerçekleşti. İlk teklif olarak önerilen 8.5 milyon euroluk rakamın daha sonra revize edildiği ve tarafların el sıkıştığı belirtildi.

8 MİLYON EURO BONSERVİS, SONRAKİ SATIŞTAN YÜZDE 20 PAY
Yapılan anlaşmaya göre Krasnodar, bonservis bedeli olarak Atakaş Hatayspor’a 8 milyon euro ödeyecek ve Hatayspor, Boupendza’nın Krasnodar’dan başka bir takıma transferinden yüzde 20 pay alacak. Başarılı hücum oyuncusu, sezonu Atakaş Hatayspor’da tamamlayıp Haziran ayında Rus ekibinin yolunu tutacak.

HATAYSPOR’DAN RESMİ AÇIKLAMA GELDİ
Hatayspor Onursal Başkanı Lütfü Savaş, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu ve “Krasnodar, Dinamo Kiev, Dinamo Moskova, İtalya’dan 1 takım ve İngiltere’den 2 takım oyuncumuzu takip ediyordu. Krasnodar hep bu işin peşinde oldu, ısrarla gelmek istediler. Saat 3’ten beri arkadaşlarımızla pazarlık yaptılar, şu anda belli bir aşamaya geldi. Futbolcumuzun durumu, sağlık kontrolü, Perşembe akşamına kadar çalışılacak ve bir problem olmazsa pozitif şekilde sonuçlanacak” ifadelerini kullandı.

‘KAZANCIMIZ 10 MİLYON EUROYU GEÇECEK’
Transferden 8 milyon euro kazanacaklarını doğrulayan Savaş, “8 milyon euroya anlaşıldı. Satıştan yüzde 20 gibi bir pay da alacağız, biz de sözümüzü yerine getireceğiz. Devre arasındaki 10 milyon euro konusunu zaten aşmış oluyoruz, burada Hatayspor sözünü tutmuş oluyor. Onlar da 20’ye satsa, 12’nin yüzde 20’sini alacağız ve zaten 10’u aşmış oluyoruz” şeklinde konuştu.