ARSUZ’A ‘YILIN ŞEHİR ESTETİĞİ PROJESİ’ ÖDÜLÜ

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Ardahan’da gerçekleşen “Şehir Ödülleri Türkiye 2020” organizasyonu ödül törenine katıldı.

Şehir Ödülleri Türkiye 2020 organizasyonunda yapılan değerlendirmeler sonucunda, jüri üyelerinin takdiri ile Arsuz, DOĞAKA başvurusu ile “Yılın Şehir Estetiği Projesi” ödülüne layık görüldü. Arsuz Kaymakamlığı, Arsuz Belediyesi ve DOĞAKA ortaklığıyla gerçekleşen proje ile “Yılın Şehir Estetiği Projesi” ödülünü almaya hak kazandı.

Ardahan da gerçekleşen ödül törenine katılan Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, bu projede emeği geçen herkese teşekkür etti. Başkan Güven, “Sayın Valim, değerli protokol, öncelikle göstermiş olduğunuz misafirperverliğiniz için, bu organizasyonda bize yaşattığınız farklı bir tören için teşekkür ediyorum. Ayrıca Arsuz’dan sizlere getirdiğim selamları iletmek istiyorum. Belediye Başkanı olarak burada bulunmaktan onur duymaktayım. Ödüller tabii ki bir onurdur. Ama bizleri daha çok teşvik eder. Daha çok çalışmaya sevk eder. Arsuz 2014 yılında kurulmuş bir ilçe. Hatay’ın 70 km sahiline sahip olan, Akdeniz’in bir ilçesi. 8 belde ve 26 köyden oluşmaktadır. Bu nedenle çok dağınık bir nüfus mevcuttur. Bu da hizmetin daha da zor olmasını sağlıyor bizim için. Ama bu gibi projelerde hem Arsuz’u güzelleştireceğiz, hem de daha çok çalışıp projeler üreteceğiz.

Bu proje tabii ki ortak çalışmayla oluşmuştur. Başta Arsuz Kaymakamlığı, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ve Arsuz Belediyesi işbirliği ile hazırlanmış, projelendirilmiş ve hayata geçirilmiştir. Finansı DOĞAKA ve Arsuz Belediyesi tarafından sağlanmış ve proje koordinatörlüğü Arsuz Kaymakamlığı tarafından yapılmıştır. Bu nedenle emeği geçen tüm kurumlara Arsuz adına teşekkür ediyorum. Ayrıca Ardahan’ın 100. Yılında burada bulunmaktan onur duyuyorum, kutlu olsun” dedi.