ÖLMEK İSTEMİYORUM!

Kocası malulen emekli, altı yıldır lenfödem hastası kadının bir yıldır ayağının üzerinde oluşan apsenin ameliyatı için 20 bin lira bulamazsa ya ayağı kesilecek, ya da hastalık tüm vücudunu sarıp ölüme götürecek.

Hatay’ın Payas ilçesi Sincan Mahallesinde oturan Ayşe Özbir yakalandığı hastalık nedeniyle hem yaşam kalitesi hem de aile düzeni altüst oldu. Yaklaşık 6 yıldır lenfödem rahatsızlığı, son bir yılda ayağının üzerinde oluşan büyük kitleyle daha da ilerledi ve bir türlü maddi imkansızlıklar nedeniyle ameliyat olamadı.

Rahatsızlığı nedeniyle bir yıldır Adana’ya gidiş geliş yapmak zorunda kalan, bu uğurda iki otomobil parası döktüklerini gözyaşları arasında anlatan bir kız çocuğu annesi Ayşe Özbir, hem devletten hem de hayırseverlerden hayatının kurtulması için yardım talep ediyor.
Rahatsızlığının verdiği acıdan gecesinin gündüzünün birbirine karıştığını dayanılmaz acılar çektiğini aktaran Ayşe Özir “Bir yıldır ayağıma bir yara açıldı, bu tümör olabilirmiş, o yüzden doktorumuz iki operasyon geçirmem gerektiğini söylüyor. Bu operasyonların maliyeti de 20 bin lira. Benim de durumum yok şu an” dedi.

‘KAN ALACAK DAMARIMIZ YOK’ 
Eşinin üç seneliğine malulen emekli oluğunu, çok zor durumda bulunduklarını ifade eden Ayşe Özbir “Biz yetişemiyoruz ardık. Günlük üç yüz lira fizyoterapistlere veriyoruz. Adana’ya gidiyorum, masajı yapılıyor. Ağrılarımdan sabahlara kadar bağırıyorum. Ne eşim, ne kızım sabahlara kadar uyuyamıyorlar.  Kızım, sabaha kadar başucumda ayağıma masaj yapıyor. Son raddedeyim, doktor diyor… ‘Son raddeye gelmişsin, artık çok geç kalmışsınız, geze geze çare bulunamamış’ diyor. Ne yapacaksanız yapacaksınız. Ya kesilecek, ya bu ameliyat işe yarayacaksa yarayacak… Hayırseverlerden yardım istiyorum. 20 bin lirayı karşılayamıyoruz. Bir ay oldu ameliyat olmam gerektiği söyleneli…” diye konuştu.      

YARDIM BEKLİYOR
20 bin lira için, ayağından vücudundan hayatından olacağını sözlerine ekleyen Ayşe Özbir “Benim bir kızım var, ona bakmakla yükümlüyüm. Acılarımdan ben ağladıkça, kızım ağlıyor, eşim ağlıyor. Onlar dayanamıyor sabaha kadar. Yardım severlerden rica ediyorum. Son raddedeyim artık, doktorlar diyor, dakikalar dahi senin aleyhine işliyor. Biran önce tümörse alınması gerekiyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. İki araba parası harcadık biz bu ayağıma, bir yılın içinde 60 bin lira harcadık. Ama şu anda kan alacak damarımız kalmadı.