KUVVETLİ YAĞIŞ BALIKÇI TEKNELERİNE ZARAR VERDİ

Hatay’ı etkisi altına alan kuvvetli yağış Arsuz’da su seviyesini yükselttiği Zilli çayının denize aktığı noktada bağlı teknelerden 6’sı denize sürüklendi, batmasına neden oldu.

Dün gece saatlerinden itibaren aralıksız yağan sağanak yağışla Arsuz’un Avcılarsuyu ve Konacık Mahallelerinde su taşkınları oluşmasıyla bazı evleri su bastı, bazı dereleri de taşırdı. Belediye ekiplerinin müdahalesiyle cadde ve evlerdeki sular tahliye edildi.

Bu arada Zilli Çayın su seviyesi bazı yerlerde 8-10 yükseldi. Çayın denize dökülen noktasındaki bazı balıkçı teknelerinin iplerini kopardı, denize sürükledi.  

Tekneleri zarar gören balıkçılar sabahın ilk saatlerinden itibaren kurtarma çalışmaları için işe koyuldular. Zarar gören tekneler onarım için vinç yardımıyla karaya çıkarıldı. Bu arada denize sürüklenen ve batan bir tekne de kepçe yardımıyla çıkarılmaya çalışıldı.

Yapılan tüm çabalara rağmen halat kopması nedeniyle 7 metrelik teknenin sudan çıkarılması için uzun süre büyük çaba harcandı.  
Tekne sahipleri, “İki gündür uyarı yapan yetkililer, teknelerimizi neden Madenli barınağında korumaya almaz? Kaldı ki, arızalanan tekneleri bile barınağa yanaştırmıyorlar. Yazık değil mi? En azından buraya mendirek yapıp, korumaya alsalar, belki bu hazar yaşanmazdı” tepkisinde bulundular.