İSKENDERUN İKİ YENİ OTOBAN BAĞLANTI YOLUNA KAVUŞUYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İskenderun’da yapılacak olan Şekere ve Aşkarbeyli otoban kavşak düzenleme projesini yerinde inceledi.

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın bir yılı aşkın süredir üzerinde çalıştığı ve Amanos Tüneli kadar önemli bir yatırım olarak görülen otoban bağlantı yollarının yapımı için Bakan Karaismailoğlu yeşil ışık yaktı.

“Projeyi tamamlayıp getirin, gereğini yaparız” diyen Bakan Karaismailoğlu, yapılan çalışmalardan ötürü Başkan Fatih Tosyalı’yı kutladı.

‘İSKENDERUN’UN KIZILELMASI’
Milletvekili Özel, “Bu bağlantı yolları, şehrin trafik yükünü hafifleteceği gibi, yeni yerleşim alanları için de büyük kolaylık sağlayacak. Bağlantı yollarını İskenderun’un Kızılelması olarak görüyoruz” dedi.

AMANOS TÜNELİ KADAR ÖNEMLİ
“İskenderun’umuzun trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak olan Şekere ve Aşkarbeyli otoban kavşak düzenleme projesi hakkında yerinde bilgiler veren Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ise, “İsmet İnönü Mahallesi ve Şekere’den geçen çöp fabrikasının araçları ile taş ocaklarından inen kamyonların yükünü bu yollarla dağıtabiliriz. Hem planlanan yeni Devlet Hastanesi yeri ile TOKİ konutlarının bulunduğu yerin yollarını otoban bağlantısı ile şehre kanalize etmiş olacağız. Bu proje üzerinde çok çalıştık. Bu bağlantı yollarımız, Amanos Tüneli kadar önem arz ediyor. Sizlerin desteğiyle bu proje, gelecekte şehrimizin trafik yükünü büyük ölçüde rahatlatmış olacak” diye konuştu.

‘DUACI OLURUZ’
Otoban bağlantı yollarının yapımı tamamlandığında, şehrin trafik yoğunluğu da azalmış olacağına da dikkat çekilen incelemeler sırasında İsmet İnönü Mahalle Muhtarı Engin Aktuğ da, Bakan Karaismailoğlu’na bağlantı yolunun olmayışı yüzünden yaşadıkları sorunları aktardı.

İsmet İnönü mahallesinde yaklaşık 35 bin vatandaşın ikamet ettiğini, 13 bin 700 seçmeni bulunduğunu da vurgulayan muhtar Aktuğ “Benim mahallemde çok büyük sıkıntı var! Burada taş kamyonları, çöp kamyonları hepsi bu sokaktan geçiyor, otobana bağlantı yolu yok. Sokaktan bu ağır tonajlı araçlar geçince, yaşlılar, engeliler ve tüm sakinlerimiz çok sıkıntı yaşıyor. Bu sorunumuzu çözerseniz mahallelim çok duacı olacak” diye konuştu.