BÜYÜKŞEHİR’DEN GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLİK ATAĞI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’ın kırsal ve ormanlık bölgelerinde çıkabilecek yangınlara ilk müdahalenin yapılması, yangının büyümeden engellenmesi ile olası can ve mal kayıplarının önüne geçilebilmesi maksadıyla oluşturulan Gönüllü İtfaiyeciler ile bir araya geldi.

‘AMACIMIZ YÜKSEK OLAN MEVKİLERDE HAZIR HALDE BULUNMAK’
Gönüllü itfaiyeciler ve itfaiyecilerin ikamet ettiği mahallelerin muhtarlarıyla bir araya gelen Başkan Savaş projeyle ilgili düşüncelerini paylaştı. Hatay için oldukça önemli bir projeye imza attıklarını belirten Lütfü Savaş, “Geçtiğimiz yıl maalesef çok önemli üç tane yangınla karşı karşıya kaldık. 2020 yılında sadece pandemi ile mücadele etmedik. Hem yangınlarla hem de ekonomik sıkıntılarla mücadele ettik” dedi.
Başkan Lütfü Savaş projenin amacını da açıkladı. HBB’nin yangın istasyonlarına uzak bölgelerdeki 18-49 yaş arası vatandaşların gönüllü olarak 3 aylık kurs göreceğini ifade eden Savaş, “Kurslardan sonra Gönüllü İtfaiyecilerimize teçhizatlarını vereceğiz. Amacımız istasyonlarımıza uzak olan ve yangın çıkma ihtimali yüksek olan mevkilerde römorklarımızı ve gönüllü itfaiyecilerimizi hazır tutmaktır. Yangına müdahale süresini 20-30 dakikadan 3-6 dakika seviyesine çekmeyi amaçladığımız bir sistem bu. Bugün onu başlatmanın onuru içerisindeyiz. Hem muhtarlarımıza hem de gönüllü itfaiyecilerimize teşekkür ederim. Bu çalışmayı Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kurumu ile bu projeyi hazırladı ve şu andan itibaren de yürürlüğe girmiş bulunmakta. Bu yapmış olduğumuz gönüllü itfaiyecilik bundan sonra da çoğalarak devam edecek” dedi.

‘TOPLAMDA 7 İSTASYONUMUZ OLACAK’
Hatay’da toplamda 7 istasyon oluşturulacağını da sözlerine ekleyen Lütfü Savaş, “İskenderun’da Işıklı, Belen’de Kömürçukuru, Antakya’da Yaylacık, Samandağ’da Seldiren, Altınözü’nde Karbeyaz ve Hacıpaşa, Reyhanlı’da ise Beşaslan mevkilerinde toplamda 7 istasyonumuz olacak. Ekipler bu bölgelerde olası bir yangınla karşılaştıklarında yangına hızlı bir şekilde müdahale edilecektir” dedi.
Başkan Savaş, gönüllü itfaiyecilere katılım belgesi takdim ederek çalışmalarında kolaylıklar diledi.