SATIŞA KARŞIYIZ!

AK Parti Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu, sosyal medyada konu edilen ve Hatay Büyükşehir Belediyesi’nce satışı yapılmak istenen Antakya İlçesi, Saraycık Mahallesi 3447 numaralı, halen fuar alanı olarak kullanılan parselle ilgili, “AK Parti İl Başkanı olarak bu satış kararının iptali için gerek Belediye Meclisinde, gerek yargıda tüm dinamiklerimizle mücadele edeceğiz” dedi.

SATIŞ KARARINDAN VAZGEÇİLMELİDİR
AK Parti Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu, “Söz konusu parsel kendi Belediye Başkanlığı dönemimde yaptırdığım 700 hektar yeni Antakya İmar Planı kapsamında Antakya Belediye Başkanlığına kazandırılan son derece kıymetli bir parseldir” diyerek, şu açıklamayı yaptı;

“Hatay Büyükşehir Belediye Meclisinin 30.9.2016 tarihli oturumunda o gün için yetkili AK Parti yönetimi ve Meclis Üyelerimizin de desteğiyle satışı için Belediye Encümenine yetki verilmiştir. Aradan geçen 4 yılı aşkın sürede bu parselin satışının ne derece yanlış bir işlem olacağı daha da iyi anlaşılmıştır. Parselin Belediye mülkiyetinde, hizmet binası, fuar alanı, toplanma alanı vb. ihtiyaçları giderecek mahiyette kalması elzemdir.
Kentin menfaatleri göz önüne alındığında Büyükşehir Belediyesi’nin aklı selimle hareket etmesi, bu satış kararından vazgeçmesi yerinde olacaktır. Aksi takdirde, AK Parti İl Başkanı olarak bu satış kararının iptali için gerek Belediye Meclisinde, gerek yargıda tüm dinamiklerimizle mücadele edeceğimizi ve ‘Satışa Karşı’ olduğumuzu kamuoyuna duyuruyor, saygılarımı sunuyorum.”