HATSU ALACAĞINDAN DOLAYI GARİBANIN EVİNİ SATTIRDI

Kırıkhan Belediye Başkanı ve Ak Parti Grup Başkanvekili Ayhan Yavuz, Hatay Büyükşehir Belediyesi 2020 Yılı Aralık ayı Olağanüstü Meclis toplantısında grubu adına söz alarak, “Bir kardeşimizin HATSU’ya olan 7.905 bin TL su borcundan dolayı HATSU, 1 Aralık 2020 tarihinde icra ilanı ile evini sattırdılar” diyerek, tepki gösterdi.

Başkan Yavuz konuşmasında; “ Sizlere yaşanmış, içimizi kanatan bir olayı buradan sizlerin vicdanına seslenmek istiyorum. Urfa’dan Hatay’a, Kırıkhan’a yerleşmiş, Hassa ile Kırıkhan arasında bulunan Deliçay mıntıkasında 4 çocuğuyla 10 yıldır çadırda yaşayan 63 yaşında ki Ahmet Urgan isimli bir kardeşimiz var.

Bu kardeşimiz tarlada amelelik yaparak varıyla yoğuyla biriktirip bir ev satın almış. Buraya kadar her şey güzel. Ama içimizi kan ağlatan bir şey var. Bu kardeşimizin HATSU’ya olan 7905 bin TL su borcundan dolayı HATSU, 1 Aralık 2020 tarihinde icra ilanı ile evini sattırdılar. Bu işin müsebbibi kim?

Devlet pandemi sürecinde yapılandırma yapabilirken, borçları erteleyebilirken, birçok Belediye Başkanı arkadaşım alacaklarını 6 ay; “Hiçbir ücret istemeden, kira istemeden insanların belediyelere ait mekânlarda otursun” derken, 54 bin liraya ev sattırılıyor. Bu kardeşimize tebligat yapılırken yine çocuklarıyla tarlada amelelik yapmaya devam ediyor.

‘BÖYLE BİR HAKKANİYETİ İNSAFIMIZ HAZMEDİYOR MU?’
Bu bir ajitasyon değil. Nihayetinde vicdan sahibi insanlar bir araya gelerek 54 bin liraya satılan bir evi derleme, toparlamayla beraber bu kardeşimize 90 bin liraya, sattığı insandan tekrar geri aldık. Ama bu insan 90 bin lirayı nasıl toplayıp verecek?

İdarecilerimizin asli görevi sadece para tahsil etmek değil. Belediyecilik asli görevleri içerisinde Sosyal adalet anlayışı da vardır. Bu Sosyal Adalet anlayışının; ‘Belirli kesimlere değil’ ihtiyacı olan herkese yardımı olması gerekir. Yüce Meclisin takdirine bırakıyorum” dedi.