EVSİZ KALDILAR!

Hatay’ın Arsuz ilçesine bağlı Pirinçlik Mahallesinde çocukları yetim Kara ailesi fırtınanın çatısını uçurduğu prefabrik evleri dağıldı. Canlarını kurtardılar, ancak üç kişilik aile kış ortasında evsizlik sorunuyla karşı karşıya kaldı.

Arsuz’un Pirinçlik Mahallesinde yıllar önce eşi vefat eden Züleyha Kara iki kızıyla birlikte yaşam savaşı verirken, yakınları ve çevredeki komşularının da yardımıyla başlarını sokacakları bir prefabrik eve sahip oldu. Onun da damının akıttığı, hafif rüzgarda da her tarafının sallandığı ifade edilen prefabrik evin çatısı da kahvaltı yaparken fırtınada uçunca, evsiz kaldılar.

KOMŞULARINA SIĞINDILAR
Kara ailesi canlarının kurtulmasına sevindi, ancak çatı uçunca darmadağın olan prefabrik evdeki eşyalarının büyük bölümü zarar gördü, kullanılamaz hale geldi.
Panik atak rahatsızlığı bulunan büyük kızının yaşanan afattan çok etkilendiğini, psikolojik sorun yaşadığını da aktaran çaresiz anne Züleyha Kara kış ortasında eşyaları darmadağın olduğunu, evsiz kaldıklarını ve komşularına sığınmak zorunda kaldıklarını söyledi.

‘CANIMIZI ZOR KURTARDIK’
Sabah kalktıklarında fırtına rüzgar geldiğini ve neye uğradıklarını şaşırdıklarını belirten anne Züleyha Kara “Baktık mutfaktaki şey inip inip kalkıyor. Dedim kızım daha önce de böyle oluyordu, hayır anne dedi kızım. Bu daha öncekiler gibi değil, bu sefer daha fazla dedi. Odaya geçtik üçümüz oturuyorduk, sanki duvar üstümüze geldi, neye uğradığımızı şaşırdık. Anne dedi kızım, kolumdan tutmasıyla beni dışarı çekti, canımızı kurtardık. Nutkum kurudu bir şey diyemez oldum, kızlar toparladılar dışarı çıktık. Biz çıkmaya varmadan tavan iki palet uçtu, dereye bahçeye” diye konuştu.

‘PERİŞAN DURUMDAYIZ’
Kalacak yerlerinin olmadığını komşularda kaldıklarını aktaran acılı anne Züleyha Kara “Kalan eşyalarımızı da yığdık bir kenara, ne yapacağımızı bilmiyoruz, perişan durumdayız. Kızım panik atak geçiriyor durmadan. Ne yapacağımı şaşırdım! Eşyaların arasından eşyaları alırken, panik atak geçirdi akşama kadar. Halen kendine gelemedi” dedi.

‘KALACAK BİR YERİMİZ YOK’
Züleyha Kara’nın kızı Tuba Kara da çatının uçmasıyla evden çıkmalarının bir olduğunu belirterek şunları söyledi: “Şu anda komşularda kalıyoruz. Kalacak bir yerimiz yok. Bir anda oldu, tahmin edemedik. Hayırseverlerin yetkililerin bize yardımcı olmalarını istiyoruz. HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın, Valimiz Rahmi Doğan’ın buna sessiz kalmalarını istemiyoruz. Bize bir el atmalarını bekliyoruz. Evet evsiz kaldık, burası da yardımlar sayesinde yapılmıştı, o da yıkıldı.”