İSKENDERUN’DAKİ OKULLARA ‘OKULUM TEMİZ BELGESİ’

İskenderun’da Pandemi sürecinde belirlenen kriterlere uyum sağlayarak okullarında hijyen ortam yaratan okullara ‘Okulum Temiz Belgesi’ verildi.

Eğitim kurumlarında ve sunulan eğitim hizmetlerinde standart kazanabilmesi için, ülkemizin kalite kontrol alanında marka kuruluşu olan Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile iş birliği yapılarak yayımlanan ‘Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu’ rehberliğinde, okul/kurumlar tarafından yürütülen çalışmaların yerinde kontrolü için yapılan tetkik çalışmaları sonucunda ‘Okulum Temiz Belgesi’ almaya hak kazanan okullara, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu ve Şube Müdürü Ahmet Yanmaz tarafından belgeleri verildi.

Sosyal mesafeye dikkat ederek gerçekleştirilen törene tetkik çalışmalarda görev alan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanı Kerem Deveci de katıldı.
İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, İskenderun’daki okulların tamamına yakınının standartları sağlayıp ‘Okulum Temiz Belgesi’ almak için başvuruda bulunduklarını söyledi.

GÜVENLİ EĞİTİM
Köseoğlu, hijyen şartlarının sağlanarak, Covid-19 ve benzeri salgınlara karşı güvenli eğitim ortamları oluşturulması için yapılan çalışmaların yerinde kontrol edilmesi süreci ve belgelendirme işlemlerinin devam ettiğini belirtti.Köseoğlu son olarak, “Pandemi sürecinde Sevgili Öğrencilerimizin sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim görmeleri için emek veren herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İskenderun’da Milli Eğitim’den ‘Okulum Temiz’ Belgesi alan okullar; Beş Temmuz İlkokulu, Dr. Gani Bahadırlı 75. Yıl Anaokulu, Naciye Suna Oktay Tekin Anaokulu, Semiha Kibar Anaokulu, Demirçelik Anaokulu, Şehit Aybüke Öğretmen Anaokulu, Hayriye Ahmet Açıkgöz İlkokulu, İskenderun Anaokulu, Mithat Paşa İlkokulu, Mevlana İlkokulu, Nene Hatun Anaokulu, Sarıseki İlkokulu ve Esentepe Anaokulu.