ATATÜRK’ÜN SEVDİĞİ ŞARKILARI HEPİMİZ SEVDİK

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı (MYDK) tarafından çevrimiçi olarak gerçekleştirilen etkinlikte Atatürk, sevdiği şarkılarla yad edildi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82. yıldönümü vesilesiyle düzenlenen ve çevrimiçi müzik dinletilerinin ikincisi olan etkinlik 10 Kasım Salı günü saat 20.00’da MYDK resmi sosyal medya hesabı üzerinden dinleyicilere ulaştı.

Öğr. Gör. A. Eren Kaysar’a klarnette Öğr. Gör. Işık Candan Yüce’nin eşlik ettiği programda Atatürk’ün hayatını konu alan bir slayt gösterisinin ardından izleyiciler Ata’nın sevdiği şarkıları dinlemeye başladı.

ATATÜRK’ÜN SANATA BAKIŞI AÇISI ANLATILDI
Etkinlikte Atatürk’ün sanata ve sanatçıya verdiği öneme değinen Kaysar, hepimizin aşina olduğu “Bir millet sanattan ve sanatkardan mahrumsa tam bir hayata malik olamaz. Böyle bir millet bir ayağı topal, bir kolu çolak, sakat ve alil bir kimse gibidir. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş olur” sözünü aktarırken, Atanın en sevdiği makamların rast, mahur, hüzzam, segâh ve bestenigâr olduğunu belirtti.

Yaklaşık 35 dakika süren dinleti etkinliğini kaçıranlar ve yeniden izlemek isteyenler İSTE MYDK sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirler.
Konuyla ilgili İSTE Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada ikincisi gerçekleştirilen çevrimiçi etkinliklerin pandemi süresince devam edeceği ifade edildi.