BELEN’DE KORKUTAN YANGIN!

Hatay’ın Belen ilçesinde orman yangını çıktı. Rüzgarın da etkisiyle büyün alevler 2 apartmana ve 1 iş yerine sıçradı.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Kızılay İskenderun Şube Başkanı Recep Sivri, Belen’in ormanlık bölgesinde çıkan yangın ile ilgili söndürme çalışmalarını yerinde takip ediyor.

Edinilen bilgiye göre, Belen ilçesine bağlı Sarımazı İssume Mahallesinde ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Rüzgarın da etkisiyle hızla ilerleyen yangın 2 apartmana, 1 restorana ve 2 araca sıçradı. Yangını kontrol altına almak için Hatay Büyükşehir İtfaiyesi ve Orman Müdürlüğüne bağlı yangın söndürme ekipleri çalışma başlattı.

Dumandan etkilenenlere, sağlık ekipleri tarafından müdahalede bulunuldu. Bölgeden gelen fotoğraflarda insanların dumandan etkilendikleri de görüldü.

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Belen Sarımazı’da yerleşim alanlarını tehdit eden yangını söndürmek için Orman Bölge Müdürlüğü’nden 2 uçak, 4 helikopter ve 60 arazözün yangını söndürmeye çalıştıklarını söyledi.