ÇOK İŞ, AZ MALİYET!

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, basın mensuplarıyla bir araya gelerek, 1. Etap asfalt çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Suçıkağı’da son bulacak 1. Etap çalışmalarının ardından 2. Etabın başlayacağını aktaran Başkan Tosyalı, “İlk etapta 23 mahallemizde asfalt çalışmaları yaptık. Yıllardır asfalt yapılmayan yerler vardı. Buralarda ara mahallelere kadar asfalt döktük. 12 santime varan asfalt kalınlığına özen gösterdik. Yıllardır kanayan yerlere müdahale ettik. Pırıl pırıl oldu” dedi.

17 milyon 440 bin liraya mal olan 1. Etap asfalt çalışmalarında kaliteli hizmete ve halkın önceliklerine önem verdiklerini söyleyen Başkan Fatih Tosyalı, ayrım yapmadan her mahalleye eşit hizmet yaptıklarını vurguladı.

‘ÜRETKEN ÇALIŞIYORUZ’
Başkan Fatih Tosyalı, “1. Etapta 55 bin ton asfalt kullanıldı ve 25 kilometre tamamlanmış olacak. 2. Etapta 65 bin ton kullanılacak, buna rağmen fiyat avantajı yakaladık. 30 km asfalta 19 milyon 956 bin lira maliyet ödeyeceğiz. Bir sonraki etapta asfaltsız bir tek sokağımız kalmayacak. İskenderun’da yeni yollar açıyoruz. Yayla yollarını asfaltlıyoruz. İlçe belediyesi olmamıza rağmen, çok üretken çalışıyoruz. Belediyemiz hiç bir şey yapmıyor diyenler, mesai arkadaşlarımıza haksızlık yapıyor” dedi.

‘BORÇLANMADAN HİZMET EDİYORUZ’
Başkan Tosyalı, “İskenderun’da 15 semt sahasının (10 halı saha+5 basketbol sahası) yapımına başladık. Şehrin birçok yerinde kaldırım yok. İhalesini yaptık, ihtiyaç olan yerlerde yeni kaldırımlara başlıyoruz. Sahilde ışıklandırma ve çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor” açıklamasında bulundu.

50 MİLYON LİRA BORÇ DÜŞÜRDÜK
Başkan Tosyalı, “Bu işlerin toplam maliyeti 67 milyon 435 bin lira. Biz bu işi 42 milyona yaptırıyoruz, üstelik tek kuruş borçlanma yapmadık. 1 Ocak 2019’da 230 milyon lira olan borcumuzu da 181 milyon liraya düşürdük. Buna rağmen kimseye de borcumuz yok!” dedi.

Başkan Fatih Tosyalı, “Pirireis’e Millet bahçesini yapacağız. Gençlik Bakanlığı’na yer göstermek ve burayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na verip, millet bahçesini yapmak için çalışıyoruz. Öyle kolay değil!” diye konuştu.

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderunspor konusunda Çarşamba günü saat 13.00’te basın toplantısı düzenleyecek. Ayrıca, Ziraat Bahçesi ile ilgili yeni gelişmeleri aktarmak üzere yakında yerinde bir toplantı tertip edeceklerini kaydetti.

Başkan Fatih Tosyalı, basın toplantısının ardından, 2. Etap asfalt hizmetinin başladığı Akarca’da gazetecilerle birlikte çalışmaları inceledi. Programa, Akarca, Akarca ve Kavaklıoluk muhtarları eşlik etti.
Haber: Yılmaz AKPINAR