CANIMIZ YANIYOR!

İskenderun’un tarihinde iz bırakarak birçok insanın hayatını son veren ağır tonajlı araç kazalarında hayatını kaybeden ailelerin yakınları ile kazada yaralı olarak kurtulan vatandaşlar ve avukatlar, Deniz Alayı önünde yine bir araya gelerek şu ana kadar her hangi bir çözümün bulunmaması nedeniyle basın açıklaması gerçekleştirdiler.

KONU GÜNDEMDE KALMALI
Yıldırım ailesinin avukatı Murat Ömer Düzen konunun gündemde kalması ve başka vatandaşların yaşamlarını yitirmemesi için yetkili kurumların görevlerini yerine getirmelerini istedi.2 Nisan tarihinde yaşanan kazada birçok insan hayatını kaybetmiş birçok kişide yaralanmıştı. Kazadan sonra 5 ay geçmesine rağmen bölgede kaza izlerinin hala durması ve karayolları tarafından herhangi bir çalışma yapılmaması nedeniyle kazazedeler oldukça dertli.

‘ÖNLEM ALINMALI’
Yaşanan kazada hayatını kaybedenlerin yakınları ile yaralı ve avukatları Kazanın yaşandığı bölgeye gelerek seslerini yetkililere duyurmak için basın açıklaması yaptılar.
Yıldırım ailesinin avukatı Murat Ömer Düzen, “Hukuki gelişme şu ana kadar yok. Gelişmeler yakından takip ediyoruz. Ancak burada bulunmamızın bir başka nedeni ise hala yetkililerin bu yola karşı bir önlem almamalarıdır. Sesimizi daha iyi duyurabilmek adına CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin hanımefendiyi de buraya davet ettik” açıklamasını yaptı.

‘KONUYU YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ’
Kaza zedelerle tek tek konuşarak bilgi alan CHP Hatay milletvekili Avukat Suzan Şahin de, “Basın toplantısına beni davet ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Özellikle genç avukat meslektaşım Ömer Düzen ve ailelerin bu mücadelesini canı gönüldün destekliyorum. Burada yaşanan kazalar hepimizin canını çok yaktı. Maalesef ki çok sayıda vatandaşlarımızı kaybetti. Buradan şuna açık yüreklilikle söyleyebilirim ki, Ak Parti milletvekili Abdülkadir Özel ve bizler, konunun ciddi takipçisiyiz ve yapılması gereken ne varsa onun çabasındayız. Ak Parti Milletvekili Özel ile yaptığım görüşmelerde konunun yakından takip ettiğini ve Karayolları ile proje çalışmasının yapıldığını en kısa sürede çalışmanın tamamlanacağını belirtti. Şu ana kadar buradan yüklü tır, kamyon ve otobüs geçmektedir. Buradan geçen vatandaşlarımızda bu durum ciddi tedirginlik yaşatıyor. Bu konuda emniyet ve karayolları gerekeni yapmalı” dedi.

‘HENÜZ BİR ÇALIŞMA YOK’
Kazada ailesini kaybeden ve ciddi yara alan Yıldırım Ailesi ise “Artık sorunun çözümü noktasında çalışmalar yapılmasını istiyoruz. Kaza sonrası karayolları buraya gelip de yol kenarında duran ezik bariyerleri dahi düzeltmedi” açıklamasında bulundular.

Yapılan basın toplantısına çok sayıda kazazede ve yakınları ile Mustafa Kemal Mahallesi muhtarı İsa Taş da katıldı.
Haber: Cuma KESEROĞLU