BİSİKLET YOLU’NA TAM NOT!

Yürürlükteki yönetmelik ve standartlara uygun olarak İSTE Merkez Kampüs içerisinde yapımına başlanan Bisiklet Yolu’nun ilk etabı tamamlanarak hizmete sunuldu.

İSTE Merkez Kampüs Ana Giriş Kapısı’ndan başlayıp, Rektörlük ile Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi’nin önünden Kapalı Yürüyüş Yolu’na paralel bir biçimde İSTE Master Planı’na uygun olarak KYK Öğrenci Yurtlarına doğru boylu boyunca uzanan ve şimdilik ilk etabı İSTE Bilim ve Teknoloji Merkezi’ne kadar hizmete sunulan Bisiklet Yolu; altyapısı, beton dolgusu, boya rengi ve çizgileri ile göz doldurdu ve daha ilk günden yoğun olarak kullanılmaya başladı.

İLK SÜRÜŞÜ REKTÖR PROF. DR. TÜRKAY DERELİ YAPTI
Faaliyete geçen Bisiklet Yolu’nda incelemelerde bulunarak Yapı İşleri Daire Başkanlığı’ndan bilgiler alan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli; “Master Planımıza göre Merkez Kampüsümüzde 2,5/5 km (tek yön/çift yön) civarında bisiklet yollarımız var. Altyapıdan sonra, sıra artık üstyapıda. Çevre düzenlemesi çalışmalarımıza birlikte bisiklet yollarımızı da tamamlamak istiyoruz. Kampüs içerisindeki asfalt çalışmaları tamamlanırsa, bisiklet yollarımızın imalat süreçlerinin de hız kazanacağını ümit ediyorum. Malum olduğu üzere, Kampüs içindeki bisiklet yolları İskenderun’da şehir içinde yapılacak bisiklet yolları ile bütünleşmiş olacak.

Avrupa Birliği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan destek alabilmek için yapılan proje çalışmalarına İSTE olarak destek veriyoruz. Nitekim bu konuda, İskenderun Belediyesi ve Hatay Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir protokole de imza atmıştık. İSTE olarak konu hakkındaki kendi yükümlülüklerimizi yerine getirmek için şimdiden harekete geçtik, örnek olması amacıyla Bisiklet Yolumuzun ilk etabını çok kısa bir süre içerisinde yaptık ve hizmete sunduk. Kalan kısmının imzaladığımız protokol kapsamındaki proje finansmanı ile yapılması en büyük arzumuzdur” şeklinde konuştu.

BİSİKLET YOLU YÖNETMELİĞİNE UYGUN
Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, yaptığı değerlendirmede sözlerini şöyle tamamladı: ”Kaldırım seviyesinden aşağıda olmak üzere, 3 metre genişliğinde beton zemini mavi renkli ve beyaz çizgili Bisiklet Yolumuz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı Bisiklet Yolu Yönetmeliği’ne uygun olarak yapıldı. Yurt ve eğitim binalarını birbirine bağlayacak şekilde tasarlanan bisiklet yollarımızın eğimi asla %4’ü geçmiyor. Yapımında emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyor, hayırlı olmasını ve sağlıklı günlerde kullanılmasını diliyorum” dedi.

Öte yandan İSTE Rektörlüğü tarafından yapılan örnek Bisiklet Yolu çalışması, gerek İSTE personeli gerekse tercih sürecinde ziyarete gelen öğrenciler ve veliler tarafından beğeniyle karşılandı. İlk etabın tamamlanmasının ardından, bisiklet severler bisiklet yolunu güvenle kullanmaya başladı.
HABER MERKEZİ