ARSUZ PLAJI’NDA ENGELLER ORTADAN KALKTI

Arsuz Özel İnsanlar Derneği’nin yapmış olduğu ‘Engelli Plaj ve Rampası Projesi’, Arsuz TCDD sahilinde törenle hizmete girdi.

Arsuz sahilindeki açılış törenine; Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, İlçe Emniyet Müdürü Dinsever Dinçer Kalkan, Arsuz Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Nal, Arsuz İş İnsanları Derneği(ARİAD) Başkanı Adnan Ağır, Mahalle Muhtarları, STK temsilcileri, engelli bireylerin aileleri ile misafirler katıldı.

Arsuz Özel İnsanlar Derneği Başkanı Tuğba Kara yaptığı konuşmada emeği geçenlere teşekkür ederek, Mersin’den bu yana Hatay’da ilk ve tek engelli deniz rampasının açılışını gerçekleştirmekten onur duyduklarını belirtti.

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven de, engelli bireyler için yapılan her farkındalık projesinde yer almaktan gurur duyduklarını ifade ederek, projenin hayırlı olmasını diledi. Ayrıca, ÖZİ-DER Başkanı Tuğba Kara’ya, ARİAD Başkanı Adnan Ağır ve destekçilere teşekkür etti.

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ise, Devletin engelli birey ve ailelerinin her zaman yanında durarak destek verdiğini, ÖZİ-DER tarafından hayata geçirilen proje ile ilçede yokluğu hissedilen rampa ile engellerin kaldırılmasından ötürü memnun olduğunu ifade etti.

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel de açıklamasında, engelli vatandaşların Hatay genelinde tüm imkanlardan rahatlıkla faydalanabileceği bir anlayış ile Devlet olarak hizmet vermeye çalıştıklarını ifade ederek, açılışı yapılan Engelli Deniz Rampasının turizme de katkısı olacağını söyledi.

Etkinlik sonunda Arsuz Kaymakamı Musa Sarı’ya, Belediye Başkanı Asaf Güven ve Arsuz İş İnsanları Derneği Başkanı Adnan Ağır’a desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verildi.
Haber: Gonca ÇIPLAK