SAMET AYBABA, RECEP ATAKAŞ’I KIRMAZ!

HATAYSPOR’UN SAMET HOCA’YA İHTİYACI VAR!

53 yıllık tarihinde ilk kez Süper Lig’e yükselme başarısı gösteren Hatayspor görev dağılımı yaptı.
Baştuğ Metalurji Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baştuğ ve Atakaş Limanı Genel Müdürü İhsan Ar’ın yer aldığı yönetimde hedef, Süper Lig’de kalıcı olmak ve Hollanda ekibi Ajax gibi sistemli bir takım olmak!
Öncelikler arasında, futbolcu yetiştirmek de var.
Kulüp üzerinde söz sahibi olacağını düşündüğüm Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş’ın yeni stadın sponsorluğu kapsamında 10 yılda 30 milyon lira vereceğini biliyoruz. Recep Bey’e kulüp başkanlığı teklif edildiğini de biliyoruz. Ama kabul etmedi!
Görünen o ki, başarılı iş insanı Recep Atakaş’ın, maddi ve manevi desteği daha fazla rakamlara ulaşacak.
O yüzden takımı zirveye zorlayacak yeni transferler, yeni bir yol haritası, teknik bir yapılanma ve başarılı bir yönetim anlayışını hakim kılmak için.. Süper Lig’i bilen, güçlü takımların oyun şifresini çözebilen, hangi kulvarda nelerin yapılacağını bilen, yetenekli futbolcuları yetiştirip geleceğe hazırlayabilecek bir tecrübeye, beyne, teknik güce sahip olmak gerek!
Hatayspor, Süper Lig’e tutunmak istiyorsa, yeni hedeflerle, yeni başarılarla, hatta yeni bir şampiyonlukla anılmak istiyorsa, bu yolu açacak isim Samet Aybaba’dır!
Kaldı ki, 1994 yılında Recep Atakaş, İskenderunspor Kulüp Başkanı iken, Samet Aybaba’ya “Seni kulüpte As Başkan olarak görmek istiyorum” demiş ve başarılı teknik adam bu ricayı geri çevirmemişti.
Demem o ki;
Bu aralar Trabzonspor’un radarında olan Samet Hoca’nın sözünü kırmayacağı tek isim Recep Atakaş’tır.
Böyle bir talep gelmesi durumunda, Hatayspor’un geleceğini şekillendirecek, şampiyonluğa taşıyacak önemli bir ismi, camia ile buluşturmak an meselesi..
Neden olmasın?!
Unutmadan;
Samet Hoca zoru sever!
2017’de.. Futbolcu ücretlerinin yarı yarıya indirildiği, yıldızların kaçtığı ve herkesin “FEDA” dediği bir dönemde Beşiktaş’ın çehresini bir anda değiştiren, şampiyonluk potasına taşıyan ve motive eden Hocadır!
Hatırlatmak isterim..
Haber: Yılmaz AKPINAR