POLİS ÇALINAN KÖPEĞİ 160 KM TAKİP SONRASI BULDU

Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde geçtiğimiz hafta çalınan Belçika Malirois cinsi “Pablo” isimli köpek, 160 kilometre boyunca kameralardan iz süren polis tarafından İskenderun’da bulundu.

Andırın’da yaşayan Tolga Sefa Temiz’in Pablo isimli köpeği, bir hafta önce evinin önünde kayboldu. Dönmesini beklediği köpeğini çevrede aramasından da bir sonuç çıkmayınca polise başvurdu. İlçe Emniyet Amirliği’ne bağlı ekipler araştırma başlattı. Polis, Pablo’ya benzer köpeği, bir kişi tarafından kamyonete koyarken gören kişilere ulaştı.

Tanıkların kamyonetin yabancı plakalı olduğu belirtmesi üzerine Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) görüntüleri incelemeye alındı. Plakasını tespit ettiği kamyonetin sürücüsünün N.K. olduğunu ve ilçeden ayrıldığını belirleyen polis uzun süren takibini başlattı ve İskenderun’da Pablo isimli köpeği bulurken, N.K.’yi de gözaltına aldı.

N.K., savcılıkta Pablo’yu çalmadığını, sokak köpeği olduğunu düşünerek aldığını söyledi. Tolga Sefa Temiz şikayetçi olmadığını köpeğine kavuşmanın sevincini yaşadığını belirtmesi üzerine N.K. serbest bırakıldı.

Polislere teşekkür eden Temiz, “Evin bahçesinde köpeğim birden kaybolmuştu şimdi ona kavuşmanın sevincini yaşıyorum. Çok mutluyum. Güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum” dedi.