AKILDA KALAN…

SEDAT UYSAL: İskenderunspor’a geçmiş dönemlerde büyük katkı sunan, işini gücünü bırakıp, turuncu mavili sevdayla yanıp tutuşan.. Sosyal medyada ne zaman sporla ilgili bir mevzu geçse, lafı İskenderunspor’a getiren, haksızlığa uğrasa bile bu sevdadan vazgeçmeyen Noksel’in başarılı genel müdürü Sedat Uysal’ı unutmak mümkün değil.
Keşke İskenderunspor’un başında olsa..
Keşke iş dünyasının vereceği açık krediyle bu güçbirliğinin başında olsa..
Onsuz, bir İskenderunspor hep eksik kalır!

CENGİZ ÇEYNER: HATSU’nun beyni.. Altyapının mimarı.. Herkesin kolayca ulaşabildiği, her soruna anında müdahale eden, güler yüzlü, memleket sevdalısı, HATSU’nun başarılı İskenderun Şefi Cengiz Çeyner, her daim görev aşkıyla dolu, elini hiçbir zaman taşın altından çekmiyor.
Cengiz Çeyner demek, hizmet demek..
Yılların emeği, yılların tecrübesi var.

GARİP SÖNMEZ: Uzun zamandır yazmak istiyordum, bugüne kısmet oldu..
Geçmiş dönem belediye başkanlarından Yusuf Civelek döneminde Su ve Kanal İşleri Müdürlüğü yapan Garip Sönmez’i minnetle anıyorum. İskenderun su şebekesinin isimsiz kahramanlarından biridir.
Bu projeye büyük emek verdi.
İddia ediyorum; bugün HATSU’nun yüzüne gözüne bulaştırdığı içmesuyu arıtma tesisi, onunun döneminde olsaydı, daha ilk yılında evlerin musluklarından temiz su akardı.
Ne yapar eder, bu sorunu çözerdi.
Onun döneminde enerjisi, hoş sohbeti, sazı ve türküleriyle de beğeni toplayan çok yönlü başarılı bir karakterdi. Bir İskenderunlu olarak ona karşı ‘vefa’ duygumu her zaman kalbimde hissediyorum!

YAVUZ SELİM YANIK: Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, göreve geldiği günden bu yana haksızlıklara karşı dik duran, eğitimcilere, eğitime büyük önem veren, hak ve hukuk gözetleyen, İskenderun’un nabzını tutan, çalıştayları önemseyen, birlik ve beraberlikten beslenen, iyi bir eğitimcidir. En son İSTE’de ‘yetkili sendika’ olmayı başararak, Türk Eğitim Sen’i zirveye taşımıştır.
Hakikaten çok çalışkan, tuttuğunu koparan bir isimdir.
Çabasını, gayretini önemsiyorum!

DR. KEMAL İNCE: İskenderun Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Kemal İnce’yi her zaman takdir etmişimdir. Mesleğinin verdiği sorumlulukları ciddiyetiyle taşıyor!
Meslek alanında her zaman mükemmelliyetçidir.
Tecrübesi, samimiyeti, güven veren imajıyla her zaman dikkat çekmiştir.
İşine bağlı, hastalarına saygılı, adam gibi duruşuyla daha üst mevkilerde görev yapmayı hakkediyor!

EDİP KADIOĞLU: Hatay Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Edip Kadıoğlu ile henüz yeni tanıştık. Mütevazı, beyefendi kişiliğiyle İskenderun basınında güzel bir izlenim bıraktı. İyi niyetli, basına değer veren yönüyle HBB ile aramızda gönül köprüsü kurmaya çalışıyor.
Samimiyetine güveniyorum.

MEHMET ÜNLÜ: İskenderun Limakport Genel Müdür yardımcısı Mehmet Ünlü.. Genç ve dinamik! İşini bu kadar çok seven, limanın getirisini ve cazibesini Ortadoğuya tanıtan, bir seminerden diğer seminere koşturan, enerjisiyle baş döndüren, tam bir görev adamı..
Limak’a çok şey kattı. Öyle heyecanlı ki, ekonomik büyüme için canla başla çalışıyor.
En ufak bir şikayet olsa, gereğini yapmak için tüm alternatifleri devreye alıyor.
Tam bir stratejik uzmanı..
Başarısızlığa tahammülü yok!

CEMAL ÇELİK: Eczane teknisyenliği mesleğinin itibarını korumaya çalışan, geleceğe güvenle bakmalarını sağlayan, meslek grubu mensuplarının çalışma şartları ve özlük haklarının korunması yönünde mücadele eden İskenderun Eczane Teknisyenleri Derneği Başkanı Cemal Çelik, dünkü genel kurulda güven tazeledi. Hayırlı olsun!
Arar, görüşür, hal hatır sorar!
Sempatik ve her konuda yapıcı davranmaya çalışıyor.
Konusuna hakim bir görüntü çiziyor.
Seviliyor..

MÜFİT TENNİOĞLU: İdeal sahibi olmak ve o ideal doğrultusunda hiç durmadan çalışmak… İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Müfit Tennioğlu’nun özeti budur.. Başarılı iş hayatına paralel olarak, İskenderun Teknik Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak hizmet veriyor. Yılların sağladığı tecrübeyi, gençlere aşılamaya çalışıyor. Onların gelecekte iyi bir şey yapmaları için çabalıyor.
Acayip moral ve güç veriyor.

DOĞAN ERTEN: Yusuf Civelek’in başkanlık döneminde, her projede çok önemli katkıları oldu.
Meclis toplantılarında particilik yapmadı. Rozeti çıkardığı gibi, şehrin menfaatlerine dönük her hizmette, konusuna hakimiyeti ve ödünsüz tutumuyla göz doldurdu. Yusuf Civelek’e hiçbir projede patinaİ çektirmedi. Aksine, büyük bir kredi sağladı. Yol göstericiliği her zaman hedefe odaklıdır.

METİN YILDIZ: Tam anlamıyla sessiz ve büyüyerek gidiyor. Çok görünmeyi seven bir iş insanı değildir. Ama sohbeti, analizleri yerinde, serinkanlı ve konusuna hakim bir görüntü çiziyor.
Sağlık alanında önemli çalışmalar yaptı. Gelişim Hastanesi’ni büyüttüğü gibi.. Teknolojik hamleleri, özellikle Palmiye Hastanesi’ni satın alması bile başlı başına önemli. Hatay genelinde birçok yatırımın altında onun imzası var. Hakkında çok konuşulur, ama cevap vermek yerine.. Ekonomik katkıları ile herkesi şaşırtıyor.

BURAK MİLLİ: İskenderun Anadolu Ajansı Muhabiri.. Öyle bizim şehir ile ilgili sınırlı değil, bölgenin acar gazetecilerinden biridir.. Muhteşem bir temposu var. Her yere yetişiyor. Haber konusunda burnu iyi koku alıyor. Her haberin de hakkını sonuna kadar veriyor. Kardeşimi gururla izliyorum!

SERAP ÇAM / MÜGE GÜLER: Aura Güzellik Merkezi’nin sahipleri Serap Çam ve Müge Güler’i sadece sağlık alanında önemli işler yapmalarıyla tanımıyoruz. Kadın girişimci olmanın sorumluluklarını tam manasıyla sergileyip, sosyal projelerde yer almalarıyla da takdir ediyorum. Bölgede birçok okulda yaptıkları giyim/kuşam yardımlarıyla her daim gönüllerde yer alacaklar.

RECEP ATEŞ: Hacı Şerif Tosyalı Cami İmamı Recep Ateş’i sosyal yönüyle de tanır, duruşunu severim.
Ancak, İskenderun Atatürk Anıt alanında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle düzenlenen programda o yanık, billur sesiyle Kuran-ı Kerim’i öylesine güzel okudu ki, ışığını yüreğimizde hissettik, duygulandık.
Helal olsun!