7 DÜVELE KARŞI BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİ VEREN BİR TARİHE SAHİBİZ

DYP GİK Üyesi ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aygül Horasan, “İskenderun’un düşman işgalinden kurtuluşunun 82. yıl dönümü kutlu olsun. Başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını ve kahraman İskenderunlu şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Horasan yayımladığı mesajda, “Mehmet Çavuş’un, Hacı İlyas Hoca’nın, Kara Hasan Paşa’nın Dörtyol’da ilk kurşunu sıkarak başlattığı Milli Mücadele kararlılığı 5 Temmuz 1938 tarihinde zaferle taçlandırılmıştır. 5 Temmuz fedakarlığın, azmin, inancın ve vatan toprağına bağlılığın simgelerinden biridir” diyerek, şu açıklamayı yaptı; 
“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 21 Mart 1923’te tarihinde Konya’daki söyleminde; ‘Dünya’da hiçbir milletin kadını, ben Anadolu kadınından fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadını kadar emek verdim diyemez.

Erkeklerden kurduğumuz ordumuzun hayat kaynaklarını kadınlarımız işletmiştir. Çift süren, tarlayı eken, kağnısı ve kucağındaki yavrusunu ile yağmur demeyip, kış demeyip cephenin ihtiyaçlarını taşıyan hep onlar, hep o yüce, o fedakar, o ilahi Anadolu kadın olmuştur. Bundan ötürü hepimiz bu büyük ruhlu ve büyük duygulu kadınlarımızı, şükranla ve minnetle sonsuza kadar aziz ve kutsal bilelim demiştir. 7 düvele hükmedip sonrasında 7 düvele karşı bağımsızlık mücadelesi veren bir tarihe sahibiz.

Bu şanlı mücadele esnasında kahraman Türk kadınlarını da şükran ve minnetle anıyorum. İskenderun’da Kurtuluş Savaşımızda verdiği mücadele ve başarısıyla 5 Temmuz 1938 tarihinde kurtuluşuna ve özgürlüğüne kavuşarak, bizlere bağımsız bir ülke, şanlı bir tarih emanet etmiştir. İskenderun’un düşman işgalinden kurtuluşunun 82. yıl dönümü kutlu olsun. Başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını ve kahraman İskenderunlu şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Mekanları cennet, ruhları şad olsun. ‘Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. Bu satıh vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça terk olunmaz.’ Mustafa Kemal Atatürk.”