15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE BİRLİK GÜNÜ!

15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizde planlanan hain darbe girişiminin dördüncü yıldönümü münasebetiyle bir açıklama yapan Türk Metal Sendikası İskenderun 1 Nolu Şube Başkanı Çakır Varan, “Türk Metal Sendikası olarak bir kez daha darbelere hayır diyor, demokrasimize, devletimize kurşun sıkanları bir kez daha lanetliyoruz” dedi.

Başkan Varan açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “15 Temmuz 2016 gecesi çeteleşmiş hain bir grup, halkımızın iradesine karşı alçakça bir darbe girişiminde bulundu.
Ancak bu hain girişim, halkımızın direnciyle ve kahramanca mücadelesiyle bastırıldı. Darbecilere karşı verilen o amansız mücadelede sendikamız Türk Metal de iki şehit verdi. Türkiye bugüne kadar yaşanan darbeler nedeniyle hep geriye gitti. Türk işçi hareketi birçok hak ve özgürlüğünü darbelerle kaybetti. Türk Metal Sendikası olarak bir kez daha darbelere hayır diyor, demokrasimize, devletimize kurşun sıkanları bir kez daha lanetliyoruz.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde; işyeri sendika temsilcimiz Medet Ekizceli ve sosyal tesis çalışanımız Erhan Dural kardeşlerimizle birlikte demokrasi uğruna şehadete koşan 250 kahraman kardeşimizi rahmetle anıyoruz.”
Haber: Yılmaz AKPINAR