YAYLA SAKİNLERİ DÜŞÜK VOLTAJDAN ŞİKAYETÇİ

İskenderun şehir merkezine yaklaşık 10 km uzaklıktaki Suçıkağı yayla sakinleri yaşadıkları elektrik sorununun çözülmesi için Enerjisa yetkililerine seslerini duyurmaya çalıştılar.

İskenderun’un en yakın yayla mahallesinden biri konumunda bulunan Suçıkağı mahallesi etyemez sokak sakinleri yaklaşık 8 yıldır düşük voltaj nedeniyle tüm imkanlardan mahrum durumda yaşamaya çalışıyorlar.

Yaklaşık 14 hanenin bulunduğu sokakta yıllardır yaz kış oturan mahalle sakinleri evlerinde buzdolaplarından çamaşır makinelerine çalıştıramadıklarını söylediler.

Yaşlı olduklarını ve artık huzurla yaşamak için yaylada kaldıklarını belirten yayla sakinleri, “Tek isteğimiz var o da düşük voltaj olan elektriklerin normale dönmesi” dedi.

Mahalle sakinlerinin yaşlı heyeti ise “İnsanlığımızı yaşamak istiyoruz. Burada düşük faz elektrik geliyor. Hiçbir makinamız çalışmıyor” diyerek seslerini duyurmak istediler.

Suçıkağı mahalle muhtar azası Mevlüt Bulut ise “Burada yaşanan sorunlar vatandaşlarımızı çok ciddi mağdur ediyor. Enerjisa daha önce hat çekti ancak üst kısımlara gelemediler. Bu konuda onlardan yardım bekliyoruz. Burada hasta olan ve makine kullanmak durumunda olan insanlar var” açıklamasını yaptı.
Haber: Cuma KESEROĞLU