TKDK’DAN YATIRIMLARA HİBE DESTEĞİ

Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Hatay İl Koordinatörlüğü 2019 yılında kırsal kalkınma destekleri kapsamında başvurusu alınan ve TKDK tarafından olumlu olarak değerlendirilen proje sahipleri ile 110 Milyon TL’lik yatırım sözleşmeleri imzalanmaya devam ediyor.

Konuyla ilgili, İl Koordinatörü Dr. Savaş Özgürsoy 2019 yılı içerisinde çıkılan proje çağrılarında olumlu olarak kabul edilen yatırımların tamamlanmasıyla, TKDK’nın desteklediği sektörlerde sağladığı hibe olanaklarına ek olarak sağladığı KDV, ÖTV, Gelir ve Kurumlar Vergisi muafiyetleriyle birlikte yaklaşık 110 milyon TL’lik yatırımın 83 milyon TL kısmının kurum tarafından destekleneceğini belirtti.

TKDK İl koordinatörü Özgürsoy, büyük çoğunluğunun 2020 yılı içerisinde tamamlanacağı değerlendirilen yatırımlar; İnşaat, Makine – Ekipman alımı, Soğutmalı araç destekleri kapsamında olup, sektörel dağılımına bakıldığında; Meyve-Sebze işleme tesisleri ve Soğuk Hava Depoları, Et ve Süt işleme tesisleri ile Soğutmalı (frigorifik) Taşıma Araçlarının alımı, Hayvancılık yatırımları, Kırsal Turizm, Yöresel Ürünler kapsamında Zeytinyağı ve Prina üretim tesisleri, Künefe Üretimi ile Tıbbi Aromatik Bitki Serası gibi farklı sektörlerde yapılacak yatırımları içermektedir.
Halihazırda yatırım ve sözleşme süreci devam ederken aynı zamanda 9. Çağrı Proje Kabul döneminin de devam ettiğini sözlerine ekleyen Dr. Savaş Özgürsoy, toplam 158 Milyon Avro bütçeli olan IPARD programı kapsamında Hatay’lı yatırımcılar tarafından yeni yatırım projelerinin hazırlanmaya devam ettiğini belirterek, “Tüm yatırımcıları TKDK’ya proje sunmaya davet ediyoruz” dedi.

Ayrıntılı bilgi için https://www.tkdk.gov.tr’ yi ziyaret edebilir, 444 85 35 nolu Yardım Masası hattını ya da 0326 225 12 23-33 nolu telefonları arayabilirsiniz.
HABER MERKEZİ