TÜRK TURİZMİNİ CANLANDIRABİLİRİZ

DEİK Türk-Rus İş Konseyi Başkan Yardımcısı İzzet Ekmekçibaşı, Covid 19 nedeniyle tamamen duran Türk Turizmini canlandıracak bazı girişimler olabileceğini söyledi. Ekmekçibaşı, “Bu gayret sonucu yaklaşık 3 milyon Rus turisti ağırlayabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

Geçen yıl Rusya’dan gelen turist sayısının 7 milyona ulaştığını ve bir rekor kırıldığını belirten İzzet Ekmekçibaşı şunları söyledi:

“2020 sezonunda Rusya’dan en kötü şartlarla 3-4 milyon turistin ülkemize gelmesi için Covid-19 çerçevesinde hazırlıklar yapılmalıdır. Otellerde yatak sayısı buna göre düzenlenmeli ve mutlaka doktor bulundurulmalıdır. 14 günlük Covid-19 kontrollü tatil konseptine geçilebilir. Şöyle ki 14 günlük karantinayı geçirdikleri otellerde sağlık kontrolleri yapılır, sosyal mesafe korunur, yiyecek seçimi buna göre düzenlenir. Kapalı mekanlarda maske zorunluluğu olur. Bu dönemde virüs nedeniyle yeni bir konsept oluşturabilirsek bacasız sanayi dediğimiz turizmi canlı tutabilir.
Ekmekçibaşı, DEİK Toplantısında canlı olarak bağlanan Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar’ın, ülkede Coronavirüs konusunda yoğun tedbirler alındığını, vakaların azalmasıyla Rus vatandaşların yurt dışına çıkarak tatil yapmaya yöneleceklerini belirttiğini söyledi.
HABER MERKEZİ