TFF İLE ASKF ARASINDA BİR PROBLEM YOKTUR

Kulüpler Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve Erzin Spor kulüp Başkanı Önder Özbilen, haber merkezimizin sorularını yanıtladı.

“Hatay ASKF, Süper Amatör ve BAL Liginin başlama kararı alındığını belirtiyor. TFF’yi ve kararlarını beklemeden böyle bir karar alınır mı?” sorusunu yanıtlayan Özbilen, “ASKF’nin Türkiye geneli kararı çok açık ki açıklamanın son cümlesi açıkça yazıyor. 1. ve 2. Amatör ligler ve U19 Ligi oynanmadan bitirildi. Süper Amatör ya da ilin en üst amatör ligi BAL liginde alınacak karalara tabi olacağı açıklandı. Yani şimdilik 18 Temmuz olan TFF’nin açıkladığı başlangıç kararı ne yönde değişirse bu karar Süper Amatör de de uygulanacak. Yani düğümü çözmeye başladılar. Yoksa TFF ile ASKF arasında uyumsuzluk olmaz görüşündeyim. Hepimiz oynamak isteriz ve biz yolunu 2., 3. Ligde bulamazken hazırlık kampları ve maçlarda TFF Sağlık Protokolünü uygulamanın eğer amatörler bunun yolunu bulursa bizde örnek alır, Temmuzda 50 derecede aslanlar gibi oynarız” dedi.

‘FEDERASYONUMUZA GÜVENİMİZ TAMDIR’
Özbilen, “Alt liglerin yani 2. ve 3. %80’i bir arada play off ve düşmenin kalkması üzerinde mutabakat sağlamışken bizim buralarda Karadeniz lobisinin aşılamadığı ve Manisa Belediye Başkanı, Düzce Spor, Şenol Güneş’in kardeşinin hocası olduğu Ankara Demir Spor’un alt liglerden sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Yılmaz Büyükaydın’a baskı yaptığı konuşuluyor. Doğru mudur?” sorusunu şöyle yanıtladı;

“Gerek kendim gerekse Volkan Can Başkan liderliğinde 2. Ve 3. Lig Kulüpler Birliği olarak Federasyonumuza ve çoğunluğun sesini dinleyen demokratik yaklaşımına güvenimiz tamdır. Karadeniz lobisi dedikodularını cevap vermeye layık görmüyorum. Sayın Yılmaz Büyükaydın’ı tanıyan herkes ne kadar adil bir futbol aşığı olduğunu bilir. Bu tür basit yaklaşım ve dedikodulara ne Şenol Güneş hocamız ve ailesini ne de Manisa Belediye Başkanımız gibi şahsiyetleri malzeme yapmak doğru olmaz ve onlarda bu tür olaylara tenezzül etmezler.”