MADENLİ HADO’DA BAKANLIK ONAYI İÇİN GÖRÜŞ, TELEFERİK’TE YAP İŞLET DEVRET MODELİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 13’üncü maddesi gereğince Nisan Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı, 29 Nisan Çarşamba günü saat 14.00’te HBB Meclis Salonu’nda Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş başkanlığında gerçekleştirildi.

7 maddenin görüşülerek karara bağlandığı olağanüstü meclis toplantısında; İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığının; Hatay İli, Arsuz İlçesi Madenli Mahallesinde bulunan Madenli Balıkçı Barınağı için hazırlanan “Su Sporları Merkezi ve İskele (Deniz Otobüsü Yanaşma Yeri) amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu teklifi ile 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu teklifinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanması talep edildiğinden bakanlık onayına esas idaremiz görüşünün bildirilmesi teklifi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığının; Hatay İli, Reyhanlı İlçesi, Çatalhöyük Mahallesinde TEİAŞ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan 154 Kv Reyhanlı- Sınır Enerji İletim Hattının 1/5000 ölçekli nazım imar planına işlenmesine yönelik hazırlanan imar değişikliği teklifi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. 

İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığının; Hatay ili, Antakya İlçesi 1. Mıntıka/ General Şükrü Kanatlı Mahallesinde bulunan 1985 ada 34 numaralı parselin “Turizm+Ticaret Alanı”, 1. Mıntıka/Emek Mahallesinde bulunan 2189 ada 5 numaralı parselin “Belediye Hizmet Alanı ve Park Alanı” olarak planlanması amaçlı hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığının 5393 sayılı belediye kanununun 56’ıncı maddesi uyarınca Hatay Büyükşehir Belediyesi 2019 Mali Yılı Faaliyet Raporu görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi. 

Fen İşleri Daire Başkanlığının; Hatay Büyükşehir Belediyesi Antakya ilçesi Habib-i Neccar Dağı arası Teleferik İkmali Yapım İşi için yap, işlet, devret (YID) yol modeli uygulama yetkisinin 29 yıla kadar encümene verilmesi ile ilgili teklifi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. HABER MERKEZİ