İSKENDERUNLU YASAĞA UYDU!


İçişleri Bakanlığının 31 ilde iki gün sokağa çıkma yasağı ilan etmesiyle Hatay’ın İskenderun ilçesinde vatandaş evine kapandı, sabah saatlerinden itibaren gün boyu cadde ve sokaklar sessizliğe büründü.

Tüm yurtta olduğu gibi İskenderun’da da sokağa çıkma ilanının ardından yaşanan panik, gece saat 24.00’e kadar market ve fırınlara vatandaşın alışveriş akını, covid-19 salgınıyla mücadele ve pandemi kurallarını altüst etmesine neden olmuştu. Tüm yurtta olduğu gibi İskenderun’da da bu görüntüler birçok insanı rahatsız etmişti.

10 Nisan gece 24.00’ten itibaren başlayan sokağa çıkma yasağına İskenderunlu evde kalarak uydu. Geceden sabaha ve gün boyu kent sokaklarında istisna kapsamında olan görevlilerin dışında kent merkezi, mahalle araları, ana caddeler, ara sokaklar boşaldı. Kentin birçok noktalarında Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, bekçiler sokağa çıkma yasağıyla ilgili denetimler yaptı.

İskenderunlu sabahın ilk ışıklarıyla birlikte evinde kalırken, gün içerisinde zamanın büyük bölümünü balkonlarda geçirdiği gözlendi.